In samenwerking met:
Sriracha Tzatziki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Sriracha-tzatziki

Op zoek naar een lekkere én originele dip? Combineer eens sriracha met tzatziki! Het frisse en romige van de tzatziki is ontzettend lekker in combinatie met de licht spicy sriracha. Makkelijk om te maken én ontzettend lekker om er friet in te dippen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept sriracha-tzatziki

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Doe de yoghurt in een schaaltje. Rasp de komkommer grof met de blokrasp en voeg toe aan de yoghurt.
2
Pel de knoflook en pers uit. Voeg toe aan de yoghurt en meng goed.
3
Voeg de sriracha toe aan de tzatziki en breng op smaak met zout.
4
Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de sriracha-tzatziki.

Dips en sauzen om van te smullen

Een lekkere dip mag natuurlijk niet ontbreken op de borrelplank, en wat dacht je van een heerlijke saus voor bij de friet of voor over vlees? Je kan het natuurlijk allemaal kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar het is veel leuker én lekkerder om het zelf te maken. Wij zetten een aantal van onze favorieten voor je op een rijtje:

  • Houd je van de Aziatische keuken? Probeer dan zeker deze gember-miso edamame dip. De dip is al in 15 minuten gemaakt. Lekker met rijstcrackers!
  • Iedereen die dol is op kaas, houdt vast en zeker ook gigantisch van burrata. Deze stracciatella di burrata dip met geroosterde paprika is om je vingers bij af te likken! Romige burrata met daarbovenop geroosterde paprika, olijfolie, honing, basilicum en pijnboompitten. Een heerlijke dip voor bij de borrel die ons meteen doet denken aan het zonnige Italië.
  • Verschillende soorten kruidenboter. Wat denk je naast de klassieke kruidenboter van pestoboter of sambalboter? Snel gemaakt, het is goed voor te bereiden én superlekker op een broodje bij de borrel of bij een barbecue.
  • Wanneer je op zoek bent naar lekkere, zelfgemaakte sauzen, raden we de zelfgemaakte cocktailsaus en de zelfgemaakte knoflooksaus Heerlijk voor bij de barbecue, een avondje gourmetten of natuurlijk bij een broodje shoarma!
  • Ook sambal kan je relatief gemakkelijk zelf maken. Deze sambal bawang kan je zo pittig maken als je zelf wilt door meer of juist minder pepers toe te voegen. Lekker voor bij Indonesische gerechten, maar ook op een boterham met pindakaas.

 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?