Dips en sauzen om van te smullen
Een lekkere dip mag natuurlijk niet ontbreken op de borrelplank, en wat dacht je van een heerlijke saus voor bij de friet of voor over vlees? Je kan het natuurlijk allemaal kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar het is veel leuker én lekkerder om het zelf te maken. Wij zetten een aantal van onze favorieten voor je op een rijtje:
- Houd je van de Aziatische keuken? Probeer dan zeker deze gember-miso edamame dip. De dip is al in 15 minuten gemaakt. Lekker met rijstcrackers!
- Iedereen die dol is op kaas, houdt vast en zeker ook gigantisch van burrata. Deze stracciatella di burrata dip met geroosterde paprika is om je vingers bij af te likken! Romige burrata met daarbovenop geroosterde paprika, olijfolie, honing, basilicum en pijnboompitten. Een heerlijke dip voor bij de borrel die ons meteen doet denken aan het zonnige Italië.
- Verschillende soorten kruidenboter. Wat denk je naast de klassieke kruidenboter van pestoboter of sambalboter? Snel gemaakt, het is goed voor te bereiden én superlekker op een broodje bij de borrel of bij een barbecue.
- Wanneer je op zoek bent naar lekkere, zelfgemaakte sauzen, raden we de zelfgemaakte cocktailsaus en de zelfgemaakte knoflooksaus Heerlijk voor bij de barbecue, een avondje gourmetten of natuurlijk bij een broodje shoarma!
- Ook sambal kan je relatief gemakkelijk zelf maken. Deze sambal bawang kan je zo pittig maken als je zelf wilt door meer of juist minder pepers toe te voegen. Lekker voor bij Indonesische gerechten, maar ook op een boterham met pindakaas.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment