Print opties

Sluiten

Köfte met bulgur-spinaziesalade

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2
Snipper de ui fijn en pers het knoflookteentje. Pluk de blaadjes van de helft van de takjes munt en hak de blaadjes fijn. Meng de munt met het gehakt, ei, de ui, knoflook, paneermeel, kaneel, Italiaanse kruiden en komijn. Kneed goed door elkaar en verdeel in 6 delen. Vorm ieder deel tot een plat worstje.
3
Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pluk de blaadjes munt van de overige takjes en hak fijn. Pluk de peterselieblaadjes van de takjes. Snijd 4/5 mini komkommers in plakjes, snijd de citroen doormidden en leg de helft apart voor later. Pers de andere helft uit over de tomatenblokjes. Voeg de spinazie, komkommer, peterselie, bulgur en munt toe en meng door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.
4
Bereid de yoghurtsaus door de laatste mini komkommer fijn te raspen en dit te mengen met de Griekse yoghurt, honing en de rasp en het sap van de andere helft van de citroen.
5
Bak de köftes in een grillpan gaar in ongeveer 8 à 10 min.
6
Serveer de köftes met de bulgur-spinaziesalade en yoghurtsaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.