Print opties

Sluiten

Kruidige patatas bravas met chili crème fraîche

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook. Kook de krieltjes in 15 min. gaar en giet af.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit ½ van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes, cayennepeper, 2/3 van de chilimix, paprikapoeder, sambal en het zout toe. Laat het geheel 15 min. op laag vuur pruttelen. Haal van het vuur en pureer tot een gladde saus.
3
Snijd de krieltjes in vieren en leg in een ovenschaal. Verdeel de overige olijfolie en 5 el van de tomatensaus over de krieltjes. Rooster 25 min. in de oven. Haal uit de oven en laat kort afkoelen.
4
Meng de overige chilimix met de crème fraîche. Snijd de peterselie grof. Serveer de patatas bravas met de overige tomatensaus, crème fraîche en peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.