Eton Mess Krans
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Eton Mess krans

Wil jij de show stelen met een spectaculair dessert? Maak dan deze krans. Het is een plaatje op tafel en je kunt alles al een dag van te voren voorbereiden

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept eton mess krans

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 30min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 90˚C. Maak een mengkom vetvrij met het sap van 1/2e van de citroen.
2
Klop de eiwitten met een snuf zout tot lichte pieken. Schep tijdens het kloppen lepel voor lepel de kristalsuiker, poedersuiker en maïzena bij de eiwitten tot de meringue stevig is en glanst.
3
Schep met behulp van twee grote lepels een krans op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de meringue 3 uur drogen in de oven op 90˚C. Laat de krans daarna afkoelen in de oven.
4
Mix in een keukenmachine de aardbeienjam, de helft van de basilicum, gembersiroop, 1/3e van de frambozen en sap van 1/2e citroen tot een gladde saus.
5
Klop de slagroom lobbig en schep er de helft van de aardbeiensaus doorheen. Verdeel de room over de krans en decoreer met de rest van de aardbeiensaus
6
Garneer de krans met de rest van de frambozen, aardbeien en de basilicumblaadjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via