Iets wat niet mag ontbreken op de paastafel? Een (noten)stol! Toch wel één van de meest typerende paasgerechten als je het ons vraagt. En niet alleen met Pasen, maar ook met Kerst staat dit bij heel veel families op tafel. En dat begrijpen we! In dit recept van DekaMarkt wordt de notenstol belegd met sinaasappelmascarpone, pistachenoten en passievrucht.
Tip: garneer de stol met extra poedersuiker voor een feestelijk resultaat.
Notenstol is een traditioneel Duits gebak dat meestal wordt gegeten tijdens de kerstperiode. In Nederland is het iets wat we ook vaak eten bij de paasbrunch. Het is een soort fruitbrood gevuld met noten en rozijnen, en bedekt met poedersuiker. Notenstol wordt vaak geserveerd als dessert of als onderdeel van een feestelijke brunch.
Het maken van notenstol is een tijdrovend proces dat begint met het maken van het deeg. Dit deeg wordt vervolgens gemengd met noten, rozijnen en eventueel andere ingrediënten zoals sinaasappelschil of amandelspijs. Nadat het deeg is gevormd tot een stol, wordt het gebakken in de oven totdat het goudbruin en gaar is. Daarna wordt het bedekt met poedersuiker voor een zoete en feestelijke touch. In dit recept maken we gelukkig gebruik van een kant-en-klare notenstol!
Notenstol is een heerlijk en voedzaam gebak dat perfect past bij de wintermaanden en de feestelijke sfeer van kerst. Het is een traditie die al eeuwenlang wordt doorgegeven en nog steeds populair is in Duitsland en vele andere landen.
Het leuke aan dit recept voor notenstol met sinaasappel mascarpone, is dat het anders is dan de ‘standaard’ notenstol. De sinaasappel mascarpone maak je gemakkelijk zelf en verder maak je het af met pistachenoten en verse passievrucht. Ontzettend lekker! Wil je iets anders serveren tijdens de paasbrunch? Kies voor dit gevlochten paasbrood. Een recept wat je van begin tot eind helemaal zelf maakt. Duik een dag van tevoren al de keuken in, want dat scheelt stress op de dag zelf.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment