Heerlijke smaken gecombineerd met een wat minder bekende pasta: orzo. Orzo heeft de vorm van rijstkorrels, maar is gemaakt van tarwe en heeft veel weg van risotto. Wij zijn er in ieder geval dol op en gaan deze keer voor een orzo met geroosterde paprika, cherrytomaten en chorizo.
Chorizo is een pittig gekruide varkensworst die zijn oorsprong vindt in Spanje, waar het traditioneel wordt gemaakt met gerookte paprika en knoflook. Deze heerlijke worst heeft zich ook verspreid naar Latijns-Amerika, met variaties in kruiden en bereidingswijzen die per regio weer verschillen. De Mexicaanse chorizo is bijvoorbeeld veel pittiger omdat ze veel chilipepers gebruiken, terwijl de Spaanse variant met pimentón wordt gemaakt.
Chorizo kan je in diverse gerechten verwerken. Of je nu kiest voor een pizza recept met chorizo of een risotto recept met chorizo, het geeft altijd nét dat extra beetje spice. Zo is deze ovenschotel van patatas bravas met chorizo ontzettend smaakvol. Heerlijk voor het diner, maar ook erg lekker om bij de borrel te serveren in één grote schaal! Deze chorizo ovenschotel is ook heerlijk door de toevoeging van de Spaanse worst. De sperziebonen blijven lekker knapperig, de zoete aardappel krijgt lekker veel smaak en de chorizo zorgt voor een pittige touch. Perfect als antwoord op de vraag: Wat eten we vandaag?.
In een soep is chorizo ook erg lekker! Zo kan het je favoriete courgettesoep recept naar een nog hoger level tillen. Deze romescosoep met chorizo is ook een aanrader. De soep is gebaseerd op de traditionele Catalaanse romescosaus, gemaakt van amandelen en gegrilde paprika’s. Deze smaakvolle saus vullen we aan met tomatensaus en een bouillon met als resultaat een verrukkelijke soep. De gebakken chorizo, knapperige kikkererwten en pittige olijven zorgen voor meer textuur en een lekkere bite in de soep. Deze meloengazpacho met chorizo en witte druif is ook een lekker soepje om te maken! Ideaal voor een warme zomerse dag, want de soep serveer je koud.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment