Orzo Met Chorizo 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Orzo met chorizo

Heerlijke smaken gecombineerd met een wat minder bekende pasta: orzo. Orzo heeft de vorm van rijstkorrels, maar is gemaakt van tarwe en heeft veel weg van risotto. Wij zijn er in ieder geval dol op en gaan deze keer voor een orzo met geroosterde paprika, cherrytomaten en chorizo.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept orzo met chorizo

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel en snipper de ui en snijd de paprika’s in reepjes. Halveer de cherrytomaten en pel en hak de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes.
3
Verhit een pan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de chorizo 5 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de paprika, tomaten en knoflook toe en mix het geheel door elkaar. Voeg de gekookte orzo en kookroom toe en breng je het geheel op smaak met wat peper en zout.
4
Ris de blaadjes van de tijm. Rasp de Pecorino. Verdeel de orzo over de borden en garneer met de tijm en Pecorino.

Wat is chorizo?

Chorizo is een pittig gekruide varkensworst die zijn oorsprong vindt in Spanje, waar het traditioneel wordt gemaakt met gerookte paprika en knoflook. Deze heerlijke worst heeft zich ook verspreid naar Latijns-Amerika, met variaties in kruiden en bereidingswijzen die per regio weer verschillen. De Mexicaanse chorizo is bijvoorbeeld veel pittiger omdat ze veel chilipepers gebruiken, terwijl de Spaanse variant met pimentón wordt gemaakt.

Chorizo kan je in diverse gerechten verwerken. Of je nu kiest voor een pizza recept met chorizo of een risotto recept met chorizo, het geeft altijd nét dat extra beetje spice. Zo is deze ovenschotel van patatas bravas met chorizo ontzettend smaakvol. Heerlijk voor het diner, maar ook erg lekker om bij de borrel te serveren in één grote schaal! Deze chorizo ovenschotel is ook heerlijk door de toevoeging van de Spaanse worst. De sperziebonen blijven lekker knapperig, de zoete aardappel krijgt lekker veel smaak en de chorizo zorgt voor een pittige touch. Perfect als antwoord op de vraag: Wat eten we vandaag?.

In een soep is chorizo ook erg lekker! Zo kan het je favoriete courgettesoep recept naar een nog hoger level tillen. Deze romescosoep met chorizo is ook een aanrader. De soep is gebaseerd op de traditionele Catalaanse romescosaus, gemaakt van amandelen en gegrilde paprika’s. Deze smaakvolle saus vullen we aan met tomatensaus en een bouillon met als resultaat een verrukkelijke soep. De gebakken chorizo, knapperige kikkererwten en pittige olijven zorgen voor meer textuur en een lekkere bite in de soep. Deze meloengazpacho met chorizo en witte druif is ook een lekker soepje om te maken! Ideaal voor een warme zomerse dag, want de soep serveer je koud.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via