Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Romescosoep met chorizo

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Hak de gegrilde paprika’s en amandelen fijn in een keukenmachine. Pel de knoflook en ui en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui 2 à 3 min. Voeg de gegrilde paprika’s en amandelen toe en schep gedurende 1 à 2 min. door.
2
Schenk de tomato frito en bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken.
3
Ontvel ondertussen de chorizo en snijd in stukjes. Giet de kikkererwten af, spoel na met koud water en laat goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
4
Ontvel ondertussen de chorizo en snijd in stukjes. Giet de kikkererwten af, spoel na met koud water en laat goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
5
Bak de chorizo in een droge koekenpan totdat de worst bruin kleurt. Haal uit de pan en bak de kikkererwten in het vet van de chorizo.
6
Snijd de olijven in plakjes en hak de platte peterselie fijn. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de kikkererwten, chorizo, olijven en peterselie.