Romescosoep Met Chorizo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Romescosoep met chorizo

Deze soep is gebaseerd op romescosaus, een traditionele Catalaanse saus gemaakt van gegrilde paprika’s en amandelen. Wanneer je de saus aanvult met tomatensaus en bouillon krijg je een heerlijke, smaakvolle soep. Serveer met gebakken chorizo, knapperige kikkererwten en pittige olijven om de soep nog meer smaak en textuur te geven.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept romescosoep met chorizo

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Hak de gegrilde paprika’s en amandelen fijn in een keukenmachine. Pel de knoflook en ui en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui 2 à 3 min. Voeg de gegrilde paprika’s en amandelen toe en schep gedurende 1 à 2 min. door.
2
Schenk de tomato frito en bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken.
3
Ontvel ondertussen de chorizo en snijd in stukjes. Giet de kikkererwten af, spoel na met koud water en laat goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
4
Ontvel ondertussen de chorizo en snijd in stukjes. Giet de kikkererwten af, spoel na met koud water en laat goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
5
Bak de chorizo in een droge koekenpan totdat de worst bruin kleurt. Haal uit de pan en bak de kikkererwten in het vet van de chorizo.
6
Snijd de olijven in plakjes en hak de platte peterselie fijn. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de kikkererwten, chorizo, olijven en peterselie.

Tip: serveer met knapperig brood om in de soep te dippen.

Wijntip van Yves

Garnacha

Garnacha is een druif die in vele kleuren en gedaantes is te vinden. Deze typisch Zuid-Europese druif staat veel aangeplant in het Rhône gebied, maar is ook een populaire verschijning in het Spaanse wijnlandschap.

Care maakt een heerlijke zachte wijn van garnacha blanco. Een zachte mondvullende wijn met veel fruit en een lichte vettige toets. Uitstekend geschikt om een rijke romescosoep te begeleiden. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

P
P.van Dee-Spaans
Prima gerecht
J
Jennifer van Eatertainment
Goed om te horen!

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via