In samenwerking met:
Pastinaakpuree Met Snelle Paddenstoelenstoof
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pastinaakpuree met snelle paddenstoelenstoof

Bij het gevoel van de winter wordt al gauw gedacht aan een stoofschotel. Een heerlijk gerecht, met eindeloze variatiemogelijkheden én uren in de keuken, toch? Nee hoor, deze snelle paddenstoelenstoof staat binnen een half uurtje op tafel door gebruik te maken van Aviko Mashed Potato, een heerlijke aardappelpuree die alleen maar verwarmd hoeft te worden!
Bekijk de experience voor meer recepten met Mashed Potato of de sharing plank van Eatertainer en food- en lifestyle coach Stella.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pastinaakpuree met snelle paddenstoelenstoof

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Schil de pastinaak en snijd over de lengte in kwarten. Snijd vervolgens in blokjes van 0,5 cm. Pel de knoflook en halveer over de lengte. Schil en snijd ondertussen de wortel in halve plakjes van 1 cm breed.
2
Voeg de pastinaak en knoflook samen in een pan en zet net onder water. Voeg een klein beetje zout toe en breng het geheel aan de kook. Laat in ongeveer 15 min. gaar koken.
3
Pel en snipper ondertussen de ui en halveer de grote paddenstoelen. Verwarm de roomboter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en paddenstoelen 5 min. aan.
4
Ris de rozemarijn en hak de naaldjes fijn. Voeg toe aan het paddenstoelenmengsel en bak 2 min. mee. Voeg de wortel toe en laat ook 2 min. mee bakken.
5
Blus het geheel af met rode wijn, en voeg het water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat dit ongeveer 10 min. doorkoken, totdat bijna al het vocht is verdampt.
6
Giet de pastinaak af en schep terug in een droge pan. Voeg de aardappelpuree toe. Warm het geheel op laag vuur op en roer dit regelmatig door.
7
Pluk de blaadjes van de selderij en snijd de helft fijn. Roer de fijngesneden selderij vlak voor serveren door de paddenstoelenstoof.
8
Serveer de paddenstoelenstoof samen met de pastinaakpuree. Gebruik de resterende selderij om het gerecht te garneren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Selderij
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via