Schil de pastinaak en snijd over de lengte in kwarten. Snijd vervolgens in blokjes van 0,5 cm. Pel de knoflook en halveer over de lengte. Schil en snijd ondertussen de wortel in halve plakjes van 1 cm breed.
2
Voeg de pastinaak en knoflook samen in een pan en zet net onder water. Voeg een klein beetje zout toe en breng het geheel aan de kook. Laat in ongeveer 15 min. gaar koken.
3
Pel en snipper ondertussen de ui en halveer de grote paddenstoelen. Verwarm de roomboter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en paddenstoelen 5 min. aan.
4
Ris de rozemarijn en hak de naaldjes fijn. Voeg toe aan het paddenstoelenmengsel en bak 2 min. mee. Voeg de wortel toe en laat ook 2 min. mee bakken.
5
Blus het geheel af met rode wijn, en voeg het water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat dit ongeveer 10 min. doorkoken, totdat bijna al het vocht is verdampt.
6
Giet de pastinaak af en schep terug in een droge pan. Voeg de aardappelpuree toe. Warm het geheel op laag vuur op en roer dit regelmatig door.
7
Pluk de blaadjes van de selderij en snijd de helft fijn. Roer de fijngesneden selderij vlak voor serveren door de paddenstoelenstoof.
8
Serveer de paddenstoelenstoof samen met de pastinaakpuree. Gebruik de resterende selderij om het gerecht te garneren.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.