In samenwerking met:
VSZ Gyros Pita Gyros Met Geroosterde Tomaat Paprika Salsa (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pita gyros met geroosterde tomaat paprika salsa

Gyros is een traditioneel Grieks gerecht wat bestaat uit in reepjes gesneden, gekruid en gegrild varkensvlees. Wij vullen de pitabroodjes met heerlijk zelfgemaakte gyrosvlees en 100% natuurlijke ingrediënten. Geserveerd met een geroosterde tomaat paprika salsa en een knoflook crème fraîche, is elke hap super smaakvol!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pita gyros met geroosterde tomaat paprika salsa

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd ½ van de tomaten, de paprika en witte ui in grove stukken. Pel en snijd ½ van de knoflook grof. Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de groenten tot deze wat geblakerd zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
2
Haal de groenten van het vuur en voeg toe aan een mengkom. Voeg hier de rode peper, koriander, het sap van de limoen, zout en de peper toe. Meng met een staafmixer tot een saus en zet apart.
3
Verwarm de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de shoarma bruin en gaar. Voeg de Verstegen Kruidenmix voor gyros toe en bak nog 1 min.
4
Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Pel en snijd de rode ui in dunne ringen en snijd de overige tomaten in plakken. Haal de bladeren van de krop sla en was met water.
6
Pel de overige knoflook, pers met een knoflookpers en meng met de crème fraîche. Verdeel de sla, tomaat, ui en gyros over de pitabroodjes en serveer met de knoflook crème fraîche en tomaten paprika salsa.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via