VSZ Gyros Pita Gyros Met Geroosterde Tomaat Paprika Salsa (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Pita gyros met geroosterde tomaat paprika salsa

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snijd ½ van de tomaten, de paprika en witte ui in grove stukken. Pel en snijd ½ van de knoflook grof. Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de groenten tot deze wat geblakerd zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
2
Haal de groenten van het vuur en voeg toe aan een mengkom. Voeg hier de rode peper, koriander, het sap van ½ limoen, zout en de peper toe. Meng met een staafmixer tot een saus en zet apart.
3
Verwarm de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de shoarma bruin en gaar. Voeg de Verstegen Kruidenmix voor gyros toe en bak nog 1 min.
4
Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Pel en snijd de rode ui in dunne ringen en snijd de overige tomaten in plakken. Haal de bladeren van de krop sla en was met water.
6
Pel de overige knoflook, pers met een knoflookpers en meng met de crème fraîche. Verdeel de sla, tomaat, ui en gyros over de pitabroodjes en serveer met de knoflook crème fraîche en tomaten paprika salsa.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Grieks
Diëten
Balans
Eiwitrijk
Soort
Brood & Sandwiches
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via