Print opties

Sluiten

Pita gyros met geroosterde tomaat paprika salsa

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Snijd ½ van de tomaten, de paprika en witte ui in grove stukken. Pel en snijd ½ van de knoflook grof. Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de groenten tot deze wat geblakerd zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
2
Haal de groenten van het vuur en voeg toe aan een mengkom. Voeg hier de rode peper, koriander, het sap van de limoen, zout en de peper toe. Meng met een staafmixer tot een saus en zet apart.
3
Verwarm de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de shoarma bruin en gaar. Voeg de Verstegen Kruidenmix voor gyros toe en bak nog 1 min.
4
Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Pel en snijd de rode ui in dunne ringen en snijd de overige tomaten in plakken. Haal de bladeren van de krop sla en was met water.
6
Pel de overige knoflook, pers met een knoflookpers en meng met de crème fraîche. Verdeel de sla, tomaat, ui en gyros over de pitabroodjes en serveer met de knoflook crème fraîche en tomaten paprika salsa.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.