Preitaart Met Pangasiusfilet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Preitaart met pangasiusfilet

Een hartige taart vinden wij minstens zo lekker als de zoete variant! In dit recept gaan wij voor een hartige preitaart met een vulling van pangasiusfilet, ricotta en erwten. De preitaart is goed gevuld waardoor deze perfect is als avondmaaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Preitaart met pangasiusfilet

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 45min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de preien schoon, snijd ze in dunne halve ringen en bak in een koekenpan met een scheutje olie.
2
Meng in een kom ricotta, peper, zout, kerrie, 1 tl citroenrasp en 1 tl citroensap door elkaar.
3
Snijd de pangasiusfilet in kleine blokjes. Kluts 1 ei met de maïzena tot er geen klontjes meer in zitten. Meng vervolgens de eieren door het ricottamengsel. Voeg de pangasiusblokjes, prei en erwten toe aan het mengsel.
4
Bedek een springvorm met bakpapier. Haal de vellen filodeeg uit elkaar en bekleed de bodem en de randen van de springvorm. Zorg er voor dat vellen elkaar overlappen. Deeg dat over de randen heen valt, mag blijven hangen en kan later over de taart heen worden gevouwen.
5
Verspreid de preivulling over de bodem van de springvorm. Vouw de randen filodeeg naar binnen en plaats de taart voor 1,5 uur in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

C
Cees 21 okt 2021
Heerlijke taart . Maar hoe bewaar je hem het beste voor de volgende dag als hij nog niet op is
F
Fleur van Eatertainment 22 okt 2021
Hi Cees, Goed om te horen dat het goed gesmaakt heeft! Je kunt de taart maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Daarna kun je deze weer op 180 graden, minimaal 30 minuten opwarmen in de oven. Hou hierbij de bovenkant goed in de gaten, als die te bruin wordt, kun je hem afdekken met aluminiumfolie. Groet, Fleur
B
Bianca 3 mrt 2021
Mijn ervaring bijna net als Nicoline, na 30 minuten zag de taart er mooi uit in de springvorm van 28cm. Maar bij aansnijden liep het eimengsel er dun uit! Vis niet gaar , groente rauw.... nou ja van hetzelfde dus. Jammer! Mijn ervaring van hartige taarten bakken is aanwezig en ik ken mijn oven. Zonde het leek zo lekker!
J
Jennifer van Eatertainment 4 mrt 2021
Hi Bianca, Bedankt voor het delen van je feedback, dat vinden we erg fijn en waardevol. Wat jammer dat de taart niet gelukt is. Mede daarom hebben we het recept herzien een aangepast zodat de bereidingswijze wel klopt. Ik heb je een persoonlijke email gestuurd om het samen op te lossen. Groet, Jennifer
N
Nicoline 26 feb 2021
Vanavond deze preitaart gemaakt. Het leek me erg lekker maar volgens mij klopt er niks van de bereidingswijze. Na een half uur in de over zag hij er prachtig uit maar was de vulling nog helemaal rauw en koud! Na nog een keer 25 minuten in de oven was de bodem nog steeds niet gaar, de vulling beetgaar, het eimengsel maar net gestold. Ik zou aanraden hooguit 10 vellen deeg te gebruiken, de prei en erwtjes met kerrie even aan te fruiten in de koekenpan (ik vond het al vreemd dat dit volgens het recept niet hoeft) en dit over het deeg te verspreiden. Daarna het ei/ricotta mengsel eroverheen gieten, de drie vellen filodeeg (ingevet met gesmolten roomboter of floraplantboter) erop en dan de oven in.
L
Lisa van Eatertainment 27 feb 2021
Hi Nicoline! Wat leuk dat je ons recept hebt gemaakt, maar wat vervelend dat de taart niet gelukt is. Bedankt voor je waardevolle feedback, we zijn hiermee aan de slag gegaan. We hebben het recept herzien een aangepast met de juiste bereidingswijze. Ik heb je een persoonlijke email gestuurd om het samen op te lossen. Veel kookplezier! Groet, Lisa
W
Wilma 24 feb 2021
Hoeveel pangasiusfilet...?? Staat niets van op de ingrediëntenlijst...
L
Lisa van Eatertainment 24 feb 2021
Hi Wilma, We hebben het recept aangepast, we waren dit inderdaad vergeten te benoemen. Er gaat 300 gram pangasiusfilet in de taart! Veel kookplezier! Groet, Lisa
J
Jos adema 24 feb 2021
Lijkt me erg lekker. Recept hier even opgezocht i.v.m. Grote van de springvorm. ?
L
Lisa van Eatertainment 24 feb 2021
Hi Jos, Wij hebben een springvorm gebruikt van ongeveer 28 cm. Maar mocht je een grotere of kleinere springvorm hebben, kan het ook! Als hij groter is dan zal de taart wat lager worden en iets korter in de oven hoeven, en mocht je een kleinere hebben dan zal hij wat hoger worden en net wat langer in de oven moeten. Hopelijk heb je zo voldoende informatie! Veel kookplezier! Groet, Lisa

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via