Quiche Met Kip Paprika En Prei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Quiche met kip, paprika en prei

Deze quiche met knapperige bladerdeegkorst vullen wij met kip, paprika, prei en een overheerlijke ovenschotelmix voor extra smaak. Even in de oven en smullen maar. De overgebleven quiche smaakt de volgende dag ook heerlijk als lunch, zowel warm als koud.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept quiche met kip, paprika en prei

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
1
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een quichevorm in met ¼ van de olie en bekleed deze met het bladerdeeg. Zorg ook dat de randen van de vorm goed bedekt zijn met het bladerdeeg.
2
Snijd de kipfilets in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de prei in halve ringen en de paprika’s in dunne reepjes.
3
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kip in 5 min. goudbruin. Haal de kip uit de pan en leg op een bord. Bak de ui, uitgeperste knoflook, paprika en prei 5 min in de achtergebleven olie in dezelfde pan.
4
Schep een laagje kip in de quichevorm op het bladerdeeg. Verdeel hierover een laagje groenten. Herhaal dit met de rest van de kip en groenten.
5
Meng de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Prei-kerrie met gehakt met koud water en kookroom. Roer het geheel goed door met een garde. Voeg de eieren toe en roer nogmaals goed door, zodat er geen klontjes in zitten. Giet vervolgens het mengsel over de quiche en laat 2 min. rusten.
6
Plaats de quiche in het midden van de oven en bak in 40 min. gaar totdat de korst mooi goudbruin is.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Mosterd
  • Selderij
  • Melk
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie