Red Velvet Naked Cake Met Rood Fruit
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Vegetarisch
Vrij van vlees

Red velvet naked cake met rood fruit

Red velvet cakes zijn niet meer weg te denken! De roodgekleurde cake is al in vele vormen terug te vinden, maar wij steken ‘m in een nieuw jasje met deze naked cake. De taart bestaat uit meerdere lagen, gevuld met een romige vulling en fruit. Dat is genieten!

Je kunt deze cake in de oven of in een Whirlpool magnetron met Crispfunctie maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten cake
Ingrediënten vulling en topping
Extra keukenbenodigdheden

Recept red velvet naked cake met rood fruit

Kookmodus
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
1u 25min
Totale tijd
2u 15min
Kookmodus
1
Verwarm de heteluchtoven voor op 150°C. Mix de 2 pakken cakemix met de eieren en slagroom gedurende 5 min. met een mixer op de hoogste stand. Houd de toppingpoeder uit de cakemix apart voor de vulling. Vet 2 ronde cakevormen in met boter. Schep in iedere vorm 1 el bloem en zorg ervoor dat alle boter bedekt is met een laagje bloem. Klop de vormen uit om de overige bloem te verwijderen. Verdeel het beslag over de vormen.
2
Bak de cakes tegelijkertijd gedurende 50-55 min. in het midden van de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Wanneer de prikker schoon uit de cake komt, is deze gaar. Verleng de baktijd anders steeds met 10 min. totdat de cakes gaar zijn.  Laat de cakes daarna ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.
3
Bak de cakes één voor één af in de magnetron gedurende 4 à 5 min. op de Crispfunctie. Haal ze vervolgens uit de vorm en laat ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.
4
Bereid de topping door de slagroom op te kloppen met de zachte roomkaas, het citroensap en de toppingpoeder uit de cakemix. Snijd de afgekoelde cakes horizontaal doormidden zodat je 4 plakken krijgt.
5
Verdeel over iedere plak cake een kwart van de topping. Verdeel op de topping van 3 plakken cake de frambozenjam. Stapel de plakken cake op elkaar en leg de plak zonder frambozenjam bovenop.
6
Decoreer de bovenkant van de taart met de aardbeien, rode bessen, blauwe bessen en frambozen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via