Print opties

Sluiten

Red velvet naked cake met rood fruit

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
1u 25min
Totale tijd
2u 15min

Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten cake
Ingrediënten vulling en topping
Extra keukenbenodigdheden
Volledig recept bekijken
1
Verwarm de heteluchtoven voor op 150°C. Mix de 2 pakken cakemix met de eieren en slagroom gedurende 5 min. met een mixer op de hoogste stand. Houd de toppingpoeder uit de cakemix apart voor de vulling. Vet 2 ronde cakevormen in met boter. Schep in iedere vorm 1 el bloem en zorg ervoor dat alle boter bedekt is met een laagje bloem. Klop de vormen uit om de overige bloem te verwijderen. Verdeel het beslag over de vormen.
2
Bak de cakes tegelijkertijd gedurende 50-55 min. in het midden van de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Wanneer de prikker schoon uit de cake komt, is deze gaar. Verleng de baktijd anders steeds met 10 min. totdat de cakes gaar zijn.  Laat de cakes daarna ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.
3
Bak de cakes één voor één af in de magnetron gedurende 4 à 5 min. op de Crispfunctie. Haal ze vervolgens uit de vorm en laat ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.
4
Bereid de topping door de slagroom op te kloppen met de zachte roomkaas, het citroensap en de toppingpoeder uit de cakemix. Snijd de afgekoelde cakes horizontaal doormidden zodat je 4 plakken krijgt.
5
Verdeel over iedere plak cake een kwart van de topping. Verdeel op de topping van 3 plakken cake de frambozenjam. Stapel de plakken cake op elkaar en leg de plak zonder frambozenjam bovenop.
6
Decoreer de bovenkant van de taart met de aardbeien, rode bessen, blauwe bessen en frambozen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.