In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Romige gnocchi met snijbonen

Gnocchi, pesto, garnalen, tomaatjes en snijbonen zijn echt een héérlijke combinatie in dit gerecht. Geloof ons maar! Voeg er wat crème fraîche aan toe om het lekker romig te maken en jouw maaltijd is meer dan compleet. Eet smakelijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept romige gnocchi met snijbonen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Verhit ½ van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 5 min. goudbruin. Roer regelmatig door.
2
Verhit ondertussen een andere pan met de overige olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen, ui en knoflook toe en bak 5 min.
3
Voeg de cherrytomaten en garnalen toe en wok 5 min. mee. Roer de gebakken gnocchi, groene pesto en crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Hoe is gnocchi ontstaan?

Gnocchi heeft zijn oorsprong in Italië en wordt beschouwd als een traditionele pastavariant. De precieze oorsprong van gnocchi is echter niet eenduidig vast te stellen. Het woord ‘gnocchi’ is afgeleid van het Italiaanse woord ‘nocchio’, wat knoest of knoop betekent, en de deegballetjes hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Vroege versies van gnocchi werden waarschijnlijk gemaakt met ingrediënten zoals griesmeel en later met aardappelen, die na hun introductie in Europa in de 16e eeuw snel populair werden. Gnocchi wordt tegenwoordig in verschillende regionale variaties bereid en is een geliefd gerecht dat wereldwijd wordt genoten tijdens de lunch of het avondeten.

Verschillende recepten met gnocchi

Gnocchi leent zich ontzettend goed voor verschillende smakelijke bereidingen. Een klassiek gnocchi gerecht wordt geserveerd met een eenvoudige tomatensaus, basilicum en Parmezaanse kaas. Een andere klassieker is en blijft toch wel zelfgemaakte gnocchi met salieboter. Met maar 4 ingrediënten maak je de gnocchi, die je vervolgens krokant bakt in een overheerlijke salieboter. Dat is pas genieten!

Wist je dat je gnocchi ook heel goed kan verwerken in een ovenschotel? Maak eens deze gnocchi ovenschotel met groene pesto. Een voedzame maaltijd met courgette, cherrytomaatjes en spinazie. Lekker veel groenten! Het fijn aan deze ovenschotel is dat je ‘m al in 25 minuten op tafel serveert.

Ook kan je gnocchi zoet maken, zoals deze churros gnocchi uit de airfryer. Een combinatie van 2 heerlijke lekkernijen uit de Italiaanse en de Spaanse keuken: churros gemaakt van gnocchi. Een heerlijke combinatie als je het ons vraagt en de perfecte snack voor jong en oud!

Recepten uit het mooie Italië

Gnocchi is natuurlijk een echte Italiaanse klassieker. Je vindt het op vrijwel iedere menukaart in Italië terug! Naast gnocchi, geniet je in Italië uiteraard ook van heerlijke pasta recepten bijvoorbeeld met dit lekkere pasta pesto recept, risotto recepten, lasagne recepten en pizza’s. Snel een tripje naar Italië plannen!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via