Deze rucola stamppot met een vleugje Gruyère kaas is een heerlijk gerecht voor koudere dagen. Perfect als je eens stamppot anders wil eten dan anders. De zoete peer combineert heel goed bij de Gruyère kaas en de crunch van de walnoten maakt het helemaal af.
Tip! Naast de rucola stamppot, kun je erg veel lekkere recepten bereiden met rucola, zo ook ons recept voor de Italiaanse rucolasoep met verse tortelloni. Je kunt het recept hier vinden!
Tip: vervang de aardappel eens door zoete aardappel voor een lekkere twist!
Een echt oer-Hollands gerecht is toch wel de stamppot. In ieder huishouden wordt er zo nu en dan wel eens een heerlijke stamppot klaargemaakt. Met name in de winter is het voor veel Nederlanders een geliefd gerecht. Ze worden doorgaans gemaakt met zuurkool, boerenkool en andijvie en met als basisingrediënt natuurlijk de aardappel.
Naast de traditionele stamppoten zijn er nog veel meer ingrediënten die je kunt gebruiken om een stamppot mee te bereiden. Voorbeelden van groenten die je kunt gebruiken zijn; spruitjes, rode kool, erwten, pastinaak, broccoli en nog veel meer. Wij kozen ervoor om een stamppot te bereiden met rucola en of we ‘m aanbevelen? Oh ja.. zeker wel!
Rucola stamppot met Gruyère kaas: een verrassend frisse en lichte stamppot die extra op smaak wordt gebracht met de zoete, nootachtige Gruyère. De peer zorgt voor een extra zoet element en de walnoten voor een lekkere crunch. Je kunt bijvoorbeeld ook pecannoten gebruiken. Rooster de noten kort in de oven op een bakplaat, je zult versteld staan!
Dit rucola stamppot recept is heerlijk om te eten op koudere dagen, maar kan ook prima als voorjaarsgerecht door de rucola. Wat is jouw favoriete stamppot? Andijvie stamppot, zuurkool stamppot, hutspot, een boerenkool stamppot recept of ga je, net als wij, voor de rucola stamppot?
Gruyère kaas is een bekende kaasvariëteit die oorspronkelijk afkomstig is uit Zwitserland, met name de regio Gruyère. Het is een halfharde kaas die wordt gemaakt van rauwe koemelk. De kaas heeft een nootachtige en pittige smaak, een gladde textuur en is populair in zowel hartige gerechten als bij de kaasplank.
Gruyère kaas heeft een kenmerkende nootachtige en fruitige smaak, soms met lichte zoete tonen. Het kan ook licht pikant zijn, afhankelijk van de rijpheid. De kaas heeft een rijke en complexe smaak die goed past bij zowel hartige als zoete gerechten.
Een kaas die vergelijkbaar is met Gruyère is Emmental. Emmental is ook een Zwitserse kaas gemaakt van koemelk. Het heeft een vergelijkbare textuur en smaakprofiel, met een nootachtige smaak en grote, karakteristieke gaten. Beide kazen zijn geschikt voor hetzelfde gebruik in gerechten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment