Salade niçoise met smashed potatoes en zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Salade niçoise met smashed potatoes en zalm

Deze salade Niçoise is een frisse klassieker met een twist. In plaats van gewone aardappelen gebruiken we smashed potatoes voor extra crunch en de tonijn vervangen we door zalmfilet. Perfect als lichte maaltijd die toch goed vult en ideaal voor op een zonnige dag wanneer je toe bent aan een fris gerecht!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Salade niçoise met smashed potatoes en zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de krieltjes in ongeveer 15 min. gaar. Giet af, laat even uitdampen en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk voorzichtig plat met een glas of vork. Besprenkel met ½ van de olijfolie en wat peper en zout. Rooster de krieltjes in 40 min. goudbruin en krokant in de oven.
2
Kook ondertussen de eieren zacht in 6½ min. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer.
3
Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de zalmfilet op middelhoog vuur in 4–5 min. per kant tot net gaar. Snijd de harde uiteindes van de groene asperges. Haal de zalm uit de pan en bak de groene asperges voor 5 min.
4
Pel en snijd de rode ui in dunne ringen en hak de dille fijn. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de mosterd, melk, dille en wat peper en zout tot een romige dressing.
5
Verdeel de romaine sla over de borden. Verdeel de geroosterde krieltjes, groene asperges, kappertjes, rode ui, zalm en eieren over de sla en drizzle de dressing eroverheen. Serveer direct.

Heerlijke frisse salade recepten voor een zonnige dag

Wanneer het zonnetje schijnt, hebben wij zin in frisse gerechten. Eén zo’n fris gerecht is een lekker salade recept. Niet een simpel recept met salade, komkommer en tomaat, maar een goedgevulde maaltijdsalade! Van pastasalades, aardappelsalades, rijstsalades of salades met vlees, vis of vegetarisch; je kan alle kanten op met een salade. Heb je leftovers in de koelkast liggen? Verwerk het in je salade!

Simpele salade recepten

Heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is een salade de perfecte oplossing. Een simpele salade maak je met een paar ingrediënten en tover je al in 20 minuten op tafel. Denk aan deze pasta salade met parmaham en avocado, goed vullend doordat we een pasta recept omtoveren tot een salade, of deze heerlijke salade parelcouscous met gerookte kip. Lekker als lichte avondmaaltijd, maar ook zeker geschikt als lunch recept.

Liever vis in je salade? Kies voor deze frisse salade met makreel en vinaigrette van sinaasappel, heerlijk voor op een warme dag. Of ga voor een smakelijke salade niçoise met verse tonijn, door de verse tonijn krijgt de salade een verrassende twist. Juist op zoek naar een vegetarisch recept? Ook dan zijn salades een goede uitkomst. Door ingrediënten als kikkererwten, linzen of tofu toe te voegen, krijg je genoeg voedingsstoffen binnen zonder in te leveren op de smaak. Deze vegetarische tabouleh salade met granaatappelsaus is zo’n recept dat al je smaakpapillen prikkelen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via