Print opties

Sluiten

Salade niçoise met smashed potatoes en zalm

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de krieltjes in ongeveer 15 min. gaar. Giet af, laat even uitdampen en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk voorzichtig plat met een glas of vork. Besprenkel met ½ van de olijfolie en wat peper en zout. Rooster de krieltjes in 40 min. goudbruin en krokant in de oven.
2
Kook ondertussen de eieren zacht in 6½ min. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer.
3
Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de zalmfilet op middelhoog vuur in 4–5 min. per kant tot net gaar. Snijd de harde uiteindes van de groene asperges. Haal de zalm uit de pan en bak de groene asperges voor 5 min.
4
Pel en snijd de rode ui in dunne ringen en hak de dille fijn. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de mosterd, melk, dille en wat peper en zout tot een romige dressing.
5
Verdeel de romaine sla over de borden. Verdeel de geroosterde krieltjes, groene asperges, kappertjes, rode ui, zalm en eieren over de sla en drizzle de dressing eroverheen. Serveer direct.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.