De klassieke snert staat ongetwijfeld op het menu als de temperaturen dalen. Geef de klassieker eens een twist door het te verwerken in een stamppot. Verrassend en super smaakvol!
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept snert stamppot
Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
24u 0min
Totale tijd
54 min
Kookmodus
1
Laat de spliterwten 1 dag van tevoren wellen in water.
2
Laat de diepvries tuinerwten langzaam ontdooien. Schil de aardappelen, wortel en knolselderij en snijd in blokjes. Kook de aardappelen, wortel en knolselderij gaar in 15 tot 20 min. gaar.
3
Verwijder de selderijblaadjes van het takje en hak fijn. Voeg toe aan de aardappelen, wortel en knolselderij. Giet de spliterwten af en voeg deze na 10 min. toe. Laat de spliterwten 10 min. meekoken.
4
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de helft van de boter en bereid hiermee de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Giet de aardappel, wortel, knolselderij en spliterwten af en stamp fijn samen met de rest van de boter. Breng op smaak met peper en zout. Roer als laatste de tuinerwten er door.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment