In samenwerking met:
Spaanse Rijstschotel Met Chorizo En Kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Spaanse rijstschotel met chorizo en kip

Haal het Spaanse zonnetje in huis met deze heerlijke rijstschotel! De kruidige chorizo gaat goed samen met de kip, komijn en notenrijst. Voeg daar wat groenten aan toe als paprika en cherrytomaten en het feestje is compleet.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept spaanse rijstschotel met chorizo en kip

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de notenrijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.
2
Was ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Was de tomaten en halveer ze.
3
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 1 min. krokant. Neem uit de pan (laat het bakvet achter) en laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de chorizo.
4
Bak de kipblokjes met de komijn, peper en eventueel zout 4 min. in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de laatste minuut de tomaten toe.
5
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de rijst en chorizo door de kip en breng op smaak met peper. Verdeel de rijstschotel over diepe borden en garneer met de peterselie.

Waan je in Spanje met de lekkerste recepten

Denk je aan Spanje, dan denk je waarschijnlijk aan de lange kustlijn over de verschillende Costa’s, levendige steden als Barcelona en Madrid en het sprookjesachtige Andalusië. Je denkt aan de zon, een lekkere koude sangria of ‘cerveza’ en natuurlijk heerlijke Spaanse hapjes. Een lekker Spaanse tortilla met ansjovis, knapperige pinchos met makreelrillettes en patatas bravas mogen niet ontbreken wanneer je geniet van smaakvolle tapas. Naast tapas zijn er nog genoeg andere Spaanse recepten om te ontdekken! We helpen je graag een handje door onze favorieten op een rijtje te zetten.

Klassiek, maar onmisbaar: paella

De authentieke paella komt uit het zonnige Valencia. Tegenwoordig zijn er talloze varianten te vinden van paella. Hoewel de klassieke paella wordt gemaakt met kippen- én konijnenvlees en snijbonen, vind je in elke plaats wel een eigen recept. Onze aanraders zijn dan ook een paella met knapperige chorizo en deze plantaardige paella met gegrilde groenten en olijven, een heerlijk vegetarisch recept. Ook als vegetariër kan je namelijk genieten van smaakvolle Spaanse gerechten!

Lekker als tapas of als hoofdgerecht: tortilla

Een heerlijk en vooral makkelijk gerecht om thuis te maken, is de tortilla Española. Een tortilla is eigenlijk een dikke omelet met aardappelen. In Spanje wordt dit vaak als een tapas geserveerd, maar je kan het ook makkelijk serveren als hoofdgerecht. Deze Spaanse tortilla met kabeljauw en lekker veel groenten is ook een heerlijke variant op de klassieker.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via