Pinchos zijn echte Spaanse lekkernijen en lijken een beetje op tapas. Het grote verschil tussen pinchos en tapas is dat een pincho een geroosterd sneetje brood is met beleg, een tapa kan daarentegen van alles zijn. Pinchos worden vaak geserveerd met verschillende soorten beleg en een prikker. Wij serveren ze met verse makreelrillettes.
Pinchos zijn een soort tapas. Het is een traditioneel Spaans gerecht. Het is een belegd stukje brood. Het wordt met allerlei lekkere dingen belegd. Denk bijvoorbeeld aan tortilla, Spaanse ham of vis.
Pinchos wordt soms ook wel tapas genoemd. Maar het verschil hierin is dat pinchos meestal een sneetje brood is met iets erop en tapas kan van alles zijn. Het wordt ook weleens tapas genoemd omdat het ook kleine hapjes zijn. Bekijk eens onze verschillende tapas recepten.
Wanneer je de pinchos als borrelhapjes neemt, kun je rekenen op 6-8 hapjes per persoon. Eet je de pinchos als avondmaaltijd? Ga dan uit van minimaal 10 pinchos per persoon.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment