Print opties

Sluiten

Spaanse rijstschotel met chorizo en kip

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de notenrijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.
2
Was ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Was de tomaten en halveer ze.
3
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 1 min. krokant. Neem uit de pan (laat het bakvet achter) en laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de chorizo.
4
Bak de kipblokjes met de komijn, peper en eventueel zout 4 min. in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de laatste minuut de tomaten toe.
5
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de rijst en chorizo door de kip en breng op smaak met peper. Verdeel de rijstschotel over diepe borden en garneer met de peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.