Print opties

Sluiten

Spaanse tortilla met ansjovis

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

5 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
2
Pel en snipper de ui en snijd de gegrilde paprika in stukjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3-4 min. Voeg de aardappelschijfjes en gegrilde paprika’s toe en bak 8 min mee.
3
Snijd ondertussen de olijven en zongedroogde tomaten in stukjes. Hak de peterselie fijn en snijd de ansjovisfilets in stukjes. Schep alles door het aardappelmengsel.
4
Klop de eieren los in een mengkom en voeg gerookt paprikapoeder toe. Schep de geraspte Manchego kaas door het ei en voeg flink wat peper toe en zout naar smaak.
5
Verdeel de helft van het aardappelmengsel over de ovenschaal en druk goed aan. Schenk hier de helft van de losgeklopte eieren overheen. Voeg de rest van het aardappelmengsel toe en druk opnieuw goed aan. Schenk tot slot de rest van de eieren over het geheel.
6
Bak in ca 35 min. af in de oven tot de bovenkant mooi bruin is en de ingrediënten gaar zijn
7
Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd in blokjes van 2x2 cm.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.