Verwarm de oven voor op 170°C boven- en onderwarmte. Meng de boter met de suiker, het vanille-extract en zout. Voeg het ei toe en mix opnieuw.
2
Voeg de bloem toe en kneed met je handen tot een glad deeg. Doe dit deeg in de spuitzak en maak met het mengsel 6 koeken op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak hiervoor een zigzaggende beweging zodat je de vorm van een sprits krijgt. Let op: het spuiten kost best wat kracht. Schuif de bakplaat voor zo’n 20-25 min. in het midden van de oven totdat de spritsen goudbruin kleuren. Laat de spritsen 30 min. afkoelen op een rooster.
3
Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is. Dip de spritsen voor de helft in chocolade. Leg de koeken terug op het rooster en zet 10 min. in de koelkast om uit te harden.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.