Stokbrood met gekruid gehakt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Stokbrood met gekruid gehakt

Stokbrood kan niet missen bij de gourmet, dus waarom niet een leuk gerecht van maken? Het gehakt bij dit stokbrood is heerlijk gekruid. Maak het zo pittig als je zelf wil!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept stokbrood met gekruid gehakt

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Bak het stokbrood af volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vervolgens in dunne plakjes.
2
Maak ondertussen het gehaktmengsel. Pel de ui en knoflook en snipper deze fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan.
3
Voeg het paprikapoeder, sambal en tomatenpuree toe en laat 3 min. mee bakken. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. tot het gehakt rul is. Roer goed door.
4
Beleg een plakje stokbrood met een eetlepel van het gehaktmengsel en strooi er wat geraspte kaas over. Bak het broodje 3 tot 5 min. op de bakplaat tot de kaas gesmolten is.

Stokbrood bewaren

Vers gebakken stokbrood is natuurlijk het lekkerst. Eet daarom het stokbrood na afbakken gelijk op. Heb je toch stokbrood over en wil je dit bewaren? Bewaar deze dan in een afgesloten plastic zak. Oud stokbrood verliest helaas snel zijn lekkere krokantheid, maar dit kun je makkelijk verhelpen door het stokbrood opnieuw op te warmen in de oven. Maak het brood een beetje nat en zet het voor 5 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Zo is je brood weer lekker krokant!

Je kunt oud stokbrood ook gebruiken om een gevuld stokbroodje uit de oven te maken. Probeer eens gevuld stokbrood Caprese. Met dit heerlijke en makkelijke bijgerecht hoef je het overgebleven stokbrood niet weg te gooien!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via