Stokbrood kan niet missen bij de gourmet, dus waarom niet een leuk gerecht van maken? Het gehakt bij dit stokbrood is heerlijk gekruid. Maak het zo pittig als je zelf wil!
Vers gebakken stokbrood is natuurlijk het lekkerst. Eet daarom het stokbrood na afbakken gelijk op. Heb je toch stokbrood over en wil je dit bewaren? Bewaar deze dan in een afgesloten plastic zak. Oud stokbrood verliest helaas snel zijn lekkere krokantheid, maar dit kun je makkelijk verhelpen door het stokbrood opnieuw op te warmen in de oven. Maak het brood een beetje nat en zet het voor 5 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Zo is je brood weer lekker krokant!
Je kunt oud stokbrood ook gebruiken om een gevuld stokbroodje uit de oven te maken. Probeer eens gevuld stokbrood Caprese. Met dit heerlijke en makkelijke bijgerecht hoef je het overgebleven stokbrood niet weg te gooien!
Lekker eten en drinken hoeft absoluut niet duur te zijn. Dat bewijzen de veelzijdige gourmetgerechtjes meteen. Uiteraard is het ook geen probleem om daar een bijpassende wijn bij te vinden, zowel qua smaak als budget! Ik kies in dit geval voor een heerlijke soepele rode wijn uit Italië. De Farnese Primo is een blend van Sangiovese en Merlot en barst van het rijpe, soepele fruit. De wijn is toegankeleijk en heeft weinig zuren wat hem perfect maakt bij wat vettere gerechtjes. Ook deze rode wijn schenk je het liefst iets onder kamertemperatuur.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment