Suikerbrood Wentelteefjes2 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Suikerbrood wentelteefjes

Zin in een lekker ontbijt of een verwenmoment in het weekend? Maak dan deze suikerbrood wentelteefjes met speculoos en aardbei. Het suikerbrood wordt gedoopt in kaneel-vanille melk en krokant gebakken in roomboter. Geserveerd met speculoospasta, verse aardbeien, een beetje poedersuiker en munt wordt dit een brunchgerecht waar je blij van wordt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Suikerbrood wentelteefjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Klop de eieren samen met de melk, ½ van de kaneel, vanille-extract, 2/5 van de kristalsuiker en een snufje zout los in een brede kom.
2
Verhit de ongezouten roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel de plakken suikerbrood één voor één door het eimengsel en bak ze goudbruin aan beide kanten, ongeveer 2 min. per kant.
3
Meng in een kom de overige kaneel en overige kristalsuiker. Dip de wentelteefjes één voor één in de kaneelsuiker.
4
Verdeel de wentelteefjes over de borden. Verwarm de speculoospasta voor 20 sec. in de magnetron zodat deze goed smeerbaar is en drizzle over de wentelteefjes. Top af met verse aardbeien, poedersuiker en verse munt.

Tip: heb je geen magnetron? Je kan de speculoospasta ook in een pan verwarmen. Smelt de speculoospasta au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.

Verrassend lekker: suikerbrood!

Een traditioneel Fries recept is suikerbrood. Deze zoete traktatie met wat kaneel en knapperige suikerkristallen is een heerlijke lekkernij die je voor het ontbijt, als tussendoortje of voor bij de koffie of thee kan serveren. Je kan kiezen voor een kant-en-klaar suikerbrood, maar met dit basisrecept voor suikerbrood maak je het heel gemakkelijk zelf.

Heb je het suikberbrood gemaakt, maar is het niet helemaal opgegaan? Gooi het niet weg, maar maak er bijvoorbeeld suikerbrood wentelteefjes van! In plaats van oud brood gebruik je het oude suikerbrood en dit wordt gedoopt in een kaneel-vanille melkmengsel en vervolgens krokant gebakken in roomboter. Serveer met speculoospasta, frisse aardbeien, wat poedersuiker en verse munt on top en je hebt een goddelijk ontbijt voor jezelf gemaakt. Deze wentelteefjes van suikerbrood met speculaaskruiden en walnootijs is nog zo’n onweerstaanbaar recept waar je iedereen blij mee maakt. Lekker als lunch recept of als dessert.

Liever wat hartigs maken met suikerbrood? Dat kan zeker! Ga voor deze wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone. Het suikerbrood wordt gedipt in een kaneel-kardemom melkmengsel voor een kruidige twist, wat heerlijk gaat met de pompoenspread. Ook lekker voor de lunch: nectarinesalade met zelfgemaakte suikerbroodcroutons. Deze croutons geven je salade nét die extra knapperige, zoete touch.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via