Zin in een lekker ontbijt of een verwenmoment in het weekend? Maak dan deze suikerbrood wentelteefjes met speculoos en aardbei. Het suikerbrood wordt gedoopt in kaneel-vanille melk en krokant gebakken in roomboter. Geserveerd met speculoospasta, verse aardbeien, een beetje poedersuiker en munt wordt dit een brunchgerecht waar je blij van wordt.
Tip: heb je geen magnetron? Je kan de speculoospasta ook in een pan verwarmen. Smelt de speculoospasta au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
Een traditioneel Fries recept is suikerbrood. Deze zoete traktatie met wat kaneel en knapperige suikerkristallen is een heerlijke lekkernij die je voor het ontbijt, als tussendoortje of voor bij de koffie of thee kan serveren. Je kan kiezen voor een kant-en-klaar suikerbrood, maar met dit basisrecept voor suikerbrood maak je het heel gemakkelijk zelf.
Heb je het suikberbrood gemaakt, maar is het niet helemaal opgegaan? Gooi het niet weg, maar maak er bijvoorbeeld suikerbrood wentelteefjes van! In plaats van oud brood gebruik je het oude suikerbrood en dit wordt gedoopt in een kaneel-vanille melkmengsel en vervolgens krokant gebakken in roomboter. Serveer met speculoospasta, frisse aardbeien, wat poedersuiker en verse munt on top en je hebt een goddelijk ontbijt voor jezelf gemaakt. Deze wentelteefjes van suikerbrood met speculaaskruiden en walnootijs is nog zo’n onweerstaanbaar recept waar je iedereen blij mee maakt. Lekker als lunch recept of als dessert.
Liever wat hartigs maken met suikerbrood? Dat kan zeker! Ga voor deze wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone. Het suikerbrood wordt gedipt in een kaneel-kardemom melkmengsel voor een kruidige twist, wat heerlijk gaat met de pompoenspread. Ook lekker voor de lunch: nectarinesalade met zelfgemaakte suikerbroodcroutons. Deze croutons geven je salade nét die extra knapperige, zoete touch.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment