In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Wentelteefjes van suikerbrood met speculaaskruiden en walnootijs

Deze suikerbrood wentelteefjes met steranijsslagroom en walnootijs zijn de ultieme guilty pleasure van deze winter. Maak indruk met dit gerecht tijdens de feestdagen of maak het voor een uitgebreide brunch in het weekend!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept wentelteefjes van suikerbrood met speculaaskruiden en walnootijs

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd het suikerbrood in 8 plakken. Klop de eieren los samen met de melk en de Verstegen Specerijenmix voor Koek & Speculaas.
2
Verwarm een pan met 180 gr slagroom en de Verstegen Steranijs op laag vuur voor 15 min., zodat de smaak van de steranijs in de slagroom trekt. De slagroom mag niet koken. Giet de slagroom in een bak en zet deze in de koelkast tot het koud is.
3
Hak ondertussen de kruidnoten grof tot een crumble.
4
Verwarm een pan met roomboter op middelhoog vuur. Haal het suikerbrood door het ei mengsel en bak deze vervolgens 6 min. tot goudbruin. Herhaal dit tot het suikerbrood op is.
5
Haal ondertussen de slagroom uit de koelkast en voeg hier de overige slagroom en de suiker aan toe. Klop tot slagroom dikte met een mixer.
6
Serveer de wentelteefjes met de kruidnoten crumble, steranijs slagroom en het walnootijs.

Variatietip: wanneer er geen kruidnoten zijn, omdat het niet de periode van Sinterklaas is, dan kun je dit gemakkelijk vervangen voor speculaas.

De lekkerste wentelteefjes

Wentelteefjes zijn een heerlijk gerecht dat vaak wordt geassocieerd met comfort food en ontbijt. Ook bekend als ‘verloren brood’ of ‘arme ridders’, zijn wentelteefjes een populair gerecht dat in verschillende landen en culturen wordt genoten.

De oorsprong van wentelteefjes gaat terug tot de Middeleeuwen, toen koks manieren zochten om oud brood opnieuw te gebruiken. Het idee was om het brood te weken in een mengsel van eieren, melk en suiker, en het vervolgens in de pan te bakken tot het goudbruin en knapperig was. Dit simpele en slimme concept verspreidde zich al snel over Europa.

In verschillende landen zijn er variaties op het klassieke wentelteefje. Zo zijn er de Spaanse ‘torrijas’, waarbij het brood wordt geweekt in melk en kaneelsuiker en vervolgens krokant wordt gebakken in olie. Torrijas worden vaak op smaak gebracht met ingrediënten als sherry en zijn een traditioneel dessert tijdens de Semana Santa (Heilige Week) in Spanje.

Naast de regionale variaties zijn er ook talloze creatieve variaties op het klassieke wentelteefje. Je kunt experimenteren met verschillende soorten brood, zoals brioche of kaneelbroodjes, om extra smaak toe te voegen. Sommige mensen voegen ook fruit, noten, chocolade of zelfs hartige ingrediënten zoals kaas en ham toe aan het beslag voor een unieke draai aan het gerecht.

Of je ze nu met ahornsiroop, poedersuiker, fruit of gewoon zo eet, wentelteefjes blijven een heerlijke en veelzijdige lekkernij. Heerlijk om de dag mee te starten, de brunch mee uit te breiden of van te genieten als een dessert. Ze zijn een smakelijke manier om oud brood nieuw leven in te blazen en te genieten van een heerlijke traktatie.

wentelteefjes

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via