In samenwerking met:
tagliatelle
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Tagliatelle met pompoen en pancetta

Op 25 oktober is het Wereld Pastadag, een dag die in 1995 is ontstaan en laat zien dat pasta over de hele wereld liefhebbers heeft. Wij zijn ook liefhebber en daarom dit pastagerecht met tagliatelle die binnen een handomdraai op tafel staat. De pasta heeft ook een unieke twist door de toevoeging van pompoen. De combinatie van courgette en pancetta zorgen voor een bite, met als perfecte topping wat Parmezaanse kaas.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept tagliatelle met pompoen en pancetta

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Breng een pan met water en het zout aan de kook. Kook de pompoenblokjes in 4 min. beetgaar. Giet af en zet apart. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel en snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Snijd de courgette in halve maantjes van 1cm dik en snijd de pancetta grof. Verwarm een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de pancetta in 6 min. goudbruin en krokant. Voeg hier de ui, knoflook en courgette aan toe en bak deze voor 4 min. mee. Voeg de tomatensaus toe en roer door. Voeg vervolgens de pompoenblokjes en tagliatelle toe en roer door tot warm.
3
Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Verdeel de pasta over de borden en garneer met Parmezaanse kaas.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via