Tonijnburger
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tonijnburger

Tonijnburgers, weer eens wat anders dan de gebruikelijke burger van vlees. Deze burger heeft heerlijke mediterrane smaken met de kappertjes, citroen, pesto en aubergine. De pesto geeft een lekkere pit en past ontzettend goed bij de smaak van tonijn.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept tonijnburger

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
1
Pel de rode ui en hak fijn. Snijd de tonijn in grove stukken en hak in een keukenmachine fijn. Rasp de gele schil van de citroen erboven en schep samen met de kappertjes door het tonijnmengsel en schep 2/3 van de rode ui door de tonijn. Breng op smaak met peper en zout. Vorm burgers van ca. 1,5 cm dik en ter grootte van een broodje en plaats ze voor 30 min. in de koelkast.
2
Halveer de hamburgerbroodjes en rooster ze aan de snijkant in een droge koekenpan. Snijd de aubergine in plakken van ca. 1/2 cm dik. Bestrijk de aubergine plakken en aspergetips met de helft van de pesto en gril ze in een grillpan tot de groenten grilstreepjes krijgen.
3
Meng in een kommetje de zure room met de rest van de pesto tot een groene saus en zet apart. Haal de burgers uit de koelkast. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 3-5 min. rondom bruin.
4
Besmeer de onderste helft van het hamburgerbroodje met de groene pesto saus. Leg de tonijnburgers erop, verdeel de plakken aubergine en aspergetips erover, garneer met blaadjes sla en bestrooi met de overige fijngehakte rode ui. Leg het bovenste deel van de broodjes erop en zet eventueel vast met een prikker.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

R
Rem van Nuijsenburg
Waarom zou je een perfect product als een tonijnsteaktot gehakt vermalen en er met een overdaad aansmaakstoffen een hamburger van maken die niet meer naar tonijn smaakt maar naar basilicum met kappertjes? Blijkbaar gaat het alleen maar om het "creeren" van een gerecht en niet om het optimaal tot zijn recht laten komen van een mooi ingrediënt. Best triest!
B
Brenda van Eatertainment
Hi Rem, Bedankt voor je feedback. Wat jammer dat het recept je niet aanspreekt! Tonijnsteak is inderdaad een prachtig puur product, waarmee je zonder al teveel toevoegingen een heerlijk gerecht kunt maken. Toch leent het zich, voor de liefhebber, ook uitstekend om te combineren met volle smaken, van bijvoorbeeld een pesto. Misschien is de ‘Tabouleh met linzen en tonijn’ wel iets voor jou?

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via