Print opties

Sluiten

Tonijnburger

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Pel de rode ui en hak fijn. Snijd de tonijn in grove stukken en hak in een keukenmachine fijn. Rasp de gele schil van de citroen erboven en schep samen met de kappertjes door het tonijnmengsel en schep 2/3 van de rode ui door de tonijn. Breng op smaak met peper en zout. Vorm burgers van ca. 1,5 cm dik en ter grootte van een broodje en plaats ze voor 30 min. in de koelkast.
2
Halveer de hamburgerbroodjes en rooster ze aan de snijkant in een droge koekenpan. Snijd de aubergine in plakken van ca. 1/2 cm dik. Bestrijk de aubergine plakken en aspergetips met de helft van de pesto en gril ze in een grillpan tot de groenten grilstreepjes krijgen.
3
Meng in een kommetje de zure room met de rest van de pesto tot een groene saus en zet apart. Haal de burgers uit de koelkast. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 3-5 min. rondom bruin.
4
Besmeer de onderste helft van het hamburgerbroodje met de groene pesto saus. Leg de tonijnburgers erop, verdeel de plakken aubergine en aspergetips erover, garneer met blaadjes sla en bestrooi met de overige fijngehakte rode ui. Leg het bovenste deel van de broodjes erop en zet eventueel vast met een prikker.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.