Turkse pizza, oftewel Lahmacun, staat bekend om de knapperige bodem met gehakt, ui, tomaat en paprika. Met kant-en-klaar Street Food Pizza’s zet je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. Deze variant toppen we royaal met kebab, verse groenten en stukjes appel. Verfrissing nodig voor erna? Neem een Smint Peppermint!
Een Turkse pizza staat ook wel beter bekend als lahmacun. Het is een streetfood gerecht gemaakt van dun deeg en een mix van pikant gekruid gehakt, verse groenten en saus. Je eet het vaak als een wrap. Nadat je de toppings en saus in de Turkse pizza hebt gedaan, dan vouw je hem dicht. Je eet het gerecht warm.
Op een Turkse pizza zit gekruid gehakt en diverse groenten zoals reepjes ijsbergsla, (cherry)tomaat en ui. Populaire sauzen bij een Turkse pizza zijn shoarmasaus en knoflooksaus. Naar wens kan een Turkse pizza nog worden aangevuld met andere soort gekruid vlees, groenten en/of kaas.
Een Turkse pizza (lahmacun) kan je al kant en klaar halen bij de diepvriesafdeling van de supermarket of bij een Turkse bakkerij. Het deeg voor de wraps kan je eventueel zelf maken met bloem, suiker, gist, melk en water.
Probeer ook eens de Turkse pizza met gegrilde groenten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment