Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Turkse pizza met kip kebab

Met dit recept maak jij gemakkelijk én heel snel jouw eigen Lahmacun! Met lekker veel verschillende groenten is dit een heerlijk fris gerecht. Ideaal voor op een drukke dag, want het kost je maar 15 minuutjes om op tafel te serveren. En dan is het tijd om te genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept turkse pizza met kip kebab

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Snijd de ijsbergsla fijn, de rode ui in halve ringen, de rode paprika in reepjes en de komkommer in plakjes. Halveer de tomaatjes en snijd de appel in plakjes.
2
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kebab naar krokant.
3
Verwarm ondertussen de Lahmacuns 3 à 5 min. in een koekenpan zonder olie.
4
Beleg de Lahmacuns met de kebab en verdeel hier een handje ijsbergsla over. Beleg met de rode ui, tomaatjes, komkommer en rode paprika.
5
Beleg de Lahmacun vervolgens met de zwarte olijven en appel. Top naar smaak af met pittige knoflooksaus en shoarmasaus. Vouw de Lahmacun dicht en serveer warm. Vergeet na het eten de Smint Peppermint niet!

Wat is lahmacun?

Lahmacun is een smakelijk gerecht uit de Turkse en Midden-Oosterse keuken. Het staat ook bekend als ‘Turkse pizza’ vanwege de gelijkenis in uiterlijk met pizza, maar het heeft zijn eigen unieke smaak en bereidingswijze.

Het bestaat uit een dunne, ronde deegbodem die is belegd met een kruidige mix van gehakt vlees, meestal lamsvlees of rundvlees, samen met uien, tomaten, paprika’s en verschillende kruiden en specerijen zoals paprikapoeder, komijn en peterselie. Nadat het beleg is aangebracht, wordt het in een hete oven gebakken totdat de korst knapperig is en de topping gaar. Lahmacun wordt vaak opgerold en geserveerd met groenten, kruiden en een scheutje citroensap. Het is een geliefd gerecht dat zowel als snack en als maaltijd wordt genoten.

Een keuken om van te genieten

De Midden-Oosterse keuken, ook wel bekend als de Arabische, Levantijnse of Mediterrane keuken, is een culinaire schat die zich uitstrekt over een gevarieerde regio met landen zoals Libanon, Syrië, Turkije, Israël, Palestina en nog veel meer. Deze keuken staat bekend om zijn rijke smaken, geurige kruiden en het gebruik van verse ingrediënten.

Een kenmerkend element van de Midden-Oosterse keuken is het gebruik van olijfolie, kruiden zoals munt, koriander en peterselie, en specerijen zoals komijn en kaneel. Hummus, falafel, tabouleh, en kebabs zijn slechts enkele van de iconische gerechten die deze keuken heeft voortgebracht.

Brood is een essentieel onderdeel van vrijwel elke maaltijd, en platbroden zoals pita en naan worden vaak geserveerd om te dippen in tahini, labneh of olijfolie. Groenten, linzen en kikkererwten worden veel gebruikt, waardoor de Midden-Oosterse keuken niet alleen heerlijk maar ook gezond is.

Bovendien staat gastvrijheid hoog in het vaandel, en maaltijden worden vaak gedeeld en genoten in gezelschap van familie en vrienden. Kortom, de Midden-Oosterse keuken biedt een onvergetelijke smaakervaring die de zintuigen prikkelt en een rijke culinaire traditie weerspiegelt. Wil je meer gerechten ontdekken uit deze keuken? Ontdek alle Midden-Oosterse recepten op Eatertainment!

Meer inspiratie

Naast dat deze Turkse pizza heerlijk is om te eten, is het ook makkelijk om te maken! Binnen kwartiertje staat dit gerecht op tafel. Ben je op zoek naar meer makkelijke gerechten zoals dit? Bekijk dan onze makkelijke recepten voor heerlijke inspiratie!

Turkse Pizza met kebab
Turkse Pizza met kebab

Wat is een Turkse pizza?

Een Turkse pizza staat ook wel beter bekend als lahmacun. Het is een streetfood gerecht gemaakt van dun deeg en een mix van pikant gekruid gehakt, verse groenten en saus. Je eet het vaak als een wrap. Nadat je de toppings en saus in de Turkse pizza hebt gedaan, dan vouw je hem dicht. Je eet het gerecht warm.

Wat zit er op een Turkse pizza?

Op een Turkse pizza zit gekruid gehakt en diverse groenten zoals reepjes ijsbergsla, (cherry)tomaat en ui. Populaire sauzen bij een Turkse pizza zijn shoarmasaus en knoflooksaus. Naar wens kan een Turkse pizza nog met andere toppings worden belegd, bijvoorbeeld andere soort gekruid vlees, groenten en/of kaas.

Hoe maak je een Turkse pizza bodem?

Een Turkse pizza (lahmacun) kan je al kant en klaar halen bij de diepvriesafdeling van de supermarket of bij een Turkse bakkerij. Het deeg voor de wraps kan je eventueel zelf maken met bloem, suiker, gist, melk en water.

Hoe lang moet een Turkse pizza in de oven?

Een Turkse pizza moet ongeveer 4-7 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden Celsius worden gebakken. De baktijd kan variëren afhankelijk van de oven en de dikte van de Turkse pizza, dus het is belangrijk om regelmatig te controleren of het goed gaar is.

Probeer ook eens de Turkse pizza met gegrilde groenten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via