In samenwerking met:
Vegetarische Stoof Met Spruiten En Winterpeen 3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische stoof

Stoofpotjes zijn altijd een goed idee. Het is makkelijk om te maken, alleen kost het wat meer tijd. Het resultaat is wél een smaakvol gerecht. Vervang het vlees voor een vegetarische variant met spruiten, knolselderij en winterpeen. Een superlekkere groentestoof waar je van gaat genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische stoof

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruiten schoon. Verwijder de schil van de knolselderij en snijd in blokken van 2 cm. Snijd de winterpeen in plakken van 1 cm dik.
2
Verhit een pan met boter en bak de spruiten, knolselderij, winterpeen en tuinbonen 5 min. aan. Voeg hier de tomatenpuree aan toe en roer dit door. Blus het geheel af met de rode wijn.
3
Meng het bouillontablet met 300 ml kokend water. Voeg dit toe aan de vegetarische stoof. Gaar het geheel 20 min. totdat de groenten gaar zijn.
4
Verdeel ondertussen de aardappelwedges over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en plaats deze 15 min. in de oven.
5
Snijd de tuinkers los. Serveer de groentestoof met de aardappelwedges en garneer met de tuinkers.

Wat zijn stoofpotjes en hoe maak je het vegetarisch?

Stoofpotjes zijn een eeuwenoude manier om voedsel te bereiden. Door ingrediënten langzaam te laten sudderen in een afgesloten pot, ontstaat er een heerlijk en smaakvol gerecht. Oorspronkelijk werden stoofpotjes vaak gemaakt met vlees, omdat het sudderen ervoor zorgt dat het vlees mals en smaakvol wordt. Tegenwoordig zie je steeds meer vegetarische en zelfs vegan stoofpotjes, die ook zeker vol van smaak zijn!

Het is makkelijk om stoofpotjes vegetarisch te maken en het vlees een keer te laten staan. In plaats van bijvoorbeeld runderlappen, kun je kiezen voor groenten zoals courgette, aubergine, pompoen en champignons. Deze groenten hebben een vlezige textuur en kunnen goed sudderen in de saus. Om de smaak te versterken, kun je kruiden en specerijen toevoegen zoals tijm, rozemarijn, knoflook en ui. Er zijn veel mogelijkheden om te variëren en te experimenteren met verschillende groenten en kruiden, waardoor het een veelzijdig gerecht wordt. Zelfs wanneer je het vlees links laat liggen. Probeer het eens en ontdek de verrukkelijke smaken van een vegetarische óf vegan stoofpot.

Nog meer vegetarische stoofgerechten

Naast deze verrukkelijke vegetarische stoof met groenten van DekaMarkt hebben we nog andere lekkere vegetarische (én vegan) stoofrecepten. Wat dacht je van deze vegetarische Spaanse bonenstoof? Geïnspireerd op de stoofgerechten uit de binnenlanden van Spanje. In plaats van worst gebruik je zoete aardappel, wat de bonenstoof meer body én een lekkere, zoete smaak geeft. Liever een vegan stoofpotje? Geen probleem, dan is deze vegan auberginehachee met aardappelpuree een verrukkelijke optie. Het rundvlees vervangen we door aubergine en paddenstoelen, wat qua structuur dicht in de buurt komt van echt draadjesvlees.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via