In samenwerking met:
Werthers Karamel Appels
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Werther’s karamel appels

Dit ziet er toch uit als een sprookje? Karamel appels met een karamelsaus van melk en Werther’s Original roomsnoepjes. In dit recept maken we ze af met wat gehakte pecannoten, nougatine nootjes en marshmallows, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept werther’s karamel appels

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Smelt de Werther’s Original samen met de melk in een kleine steelpan met dikke bodem op laag tot middelhoog vuur. Breng dit tot net onder het kookpunt. Dit kan enkele minuten duren. Houd de vloeibare karamel vervolgens warm op laag vuur.
2
Was de appels en droog goed af. Verwijder het steeltje met een klein mesje. Steek in elke appel een lollystokje op de plek van het steeltje.
3
Hak de pecannoten grof. Verdeel de gehakte pecannoten, nougatine en marshmallows elk apart in een kom.
4
Zet een groot bord, dienblad of bakplaat klaar met bakpapier. Doop de appel in de karamelsaus, naar wens, bijvoorbeeld helemaal of voor ¾, en draai rond. Laat even kort uitlekken boven de pan en verwijder met een lepel overtollig karamel aan de onderkant van de appel.
5
Rol de appel vervolgens door de pecannoten, nougatine of marshmallows naar wens. Plaats op het bakpapier om af te laten koelen.

Weten hoe je deze karamel appels stap voor stap maakt? Bekijk de how-to video op ons Instagramkanaal of via de video!

Tip: Granny Smith appels zorgen voor het mooiste resultaat zonder luchtbellen in de karamel laag. Van de overige karamel kunnen weer heerlijke snoepjes gemaakt worden. Giet het in een vorm, bijvoorbeeld een cakeblik met bakpapier, en laat volledig uitharden. Snijd vervolgens in stukken.

Het sprookje achter de karamel appels

Er was eens een man in Amerika, genaamd William Kolb. Hij doopte in 1908 voor het eerst een appel in gesmolten rode kaneelsnoep en ontdekte hoe lekker dit eigenlijk was. Deze vuurrode suikerappels kregen de naam candy apple en stonden prachtig te glimmen in zijn winkel waar hij ze verkocht. Ze werden razendsnel populair en al gauw waren ze door het hele land verkrijgbaar. Pas jaren later, in 1950, kwamen de karamel appels. Dan Walker had zoveel karamelsnoepjes over, dat hij het smolt en er appels in doopte. Een nieuwe lekkernij was ontstaan.

Andere varianten snoepappels

Naast vuurrode suikerappels en karamel appels kun je lekker variëren qua ingrediënten. Wat dacht je van mini M&M’s of marshmallows? Wij decoreren de appels in dit recept met gezouten pecannoten, nougatine nootjes en mini marshmallows. Probeer het ook eens met gehakte pinda’s, mini M&M’s of sprinkles voor de kinderen. Je kunt er zelf voor kiezen om de appels helemaal te dippen in de karamelsaus gemaakt van Werther’s Original roomsnoepjes, maar je kunt ze ook voor de helft dippen. Ga jij voor een appel volledig bedekt met karamelsaus, of maak jij hem af met mini marshmallows?

Appel in de hoofdrol

Met appel kun je onwijs veel kanten op! Zo maak je er niet alleen iets lekker zoets mee, zoals deze karamel appels of een vegan appeltaart, maar je kunt het ook verwerken in gerechten zoals deze ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree. Door de toevoeging van appel en honing krijgt de ovenschotel een zoete touch.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Cuisine
Amerikaans
Soort
Fruit
Voorkeuren
Vrij van vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via