Dit ziet er toch uit als een sprookje? Karamel appels met een karamelsaus van melk en Werther’s Original roomsnoepjes. In dit recept maken we ze af met wat gehakte pecannoten, nougatine nootjes en marshmallows, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.
Weten hoe je deze karamel appels stap voor stap maakt? Bekijk de how-to video op ons Instagramkanaal of via de video!
Tip: Granny Smith appels zorgen voor het mooiste resultaat zonder luchtbellen in de karamel laag. Van de overige karamel kunnen weer heerlijke snoepjes gemaakt worden. Giet het in een vorm, bijvoorbeeld een cakeblik met bakpapier, en laat volledig uitharden. Snijd vervolgens in stukken.
Er was eens een man in Amerika, genaamd William Kolb. Hij doopte in 1908 voor het eerst een appel in gesmolten rode kaneelsnoep en ontdekte hoe lekker dit eigenlijk was. Deze vuurrode suikerappels kregen de naam candy apple en stonden prachtig te glimmen in zijn winkel waar hij ze verkocht. Ze werden razendsnel populair en al gauw waren ze door het hele land verkrijgbaar. Pas jaren later, in 1950, kwamen de karamel appels. Dan Walker had zoveel karamelsnoepjes over, dat hij het smolt en er appels in doopte. Een nieuwe lekkernij was ontstaan.
Naast vuurrode suikerappels en karamel appels kun je lekker variëren qua ingrediënten. Wat dacht je van mini M&M’s of marshmallows? Wij decoreren de appels in dit recept met gezouten pecannoten, nougatine nootjes en mini marshmallows. Probeer het ook eens met gehakte pinda’s, mini M&M’s of sprinkles voor de kinderen. Je kunt er zelf voor kiezen om de appels helemaal te dippen in de karamelsaus gemaakt van Werther’s Original roomsnoepjes, maar je kunt ze ook voor de helft dippen. Ga jij voor een appel volledig bedekt met karamelsaus, of maak jij hem af met mini marshmallows?
Met appel kun je onwijs veel kanten op! Zo maak je er niet alleen iets lekker zoets mee, zoals deze karamel appels of een vegan appeltaart, maar je kunt het ook verwerken in gerechten zoals deze ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree. Door de toevoeging van appel en honing krijgt de ovenschotel een zoete touch.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment