Heb jij al eens van yaki udon gehoord? Yaki udon betekent gebakken udon in het Japans. Het gerecht is altijd op basis van udonnoedels, groenten en wat vlees-, vis- of een vervanger!
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Combinatietip: lekker met extra in ringen gesneden bosui en sesamzaadjes.
Achtergrondinfo: cooking sake is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door sherry of rijstazijn (flesje 150 ml, Saitaku).
Achtergrondinfo: de saus wordt traditioneel gemaakt van soja + ‘mentsuyu’ dit laatste is een (geconcentreerde) soepbasis gemaakt van sake, mirin, soja, kombu (kelp) en katsuobushi (gedroogde bonitoflakes.)
Yaki Udon is een populair Japans roerbakgerecht met dikke, zachte udon noedels die worden gewokt in een hartige saus op basis van sojasaus, oestersaus en mirin. Vaak wordt het gerecht gecombineerd met groenten zoals paprika, wortel en kool, en kun je het naar wens aanvullen met tofu of paddenstoelen voor een vegetarisch recept. De noedels nemen de smaak van de saus goed op, waardoor Yaki Udon een heerlijk umami-rijk gerecht is.
Naast Yaki Udon zijn er andere Aziatische noedelgerechten die op een vergelijkbare manier worden bereid:
Of je nu kiest voor Yaki Udon of een ander Aziatisch roerbakgerecht, deze smaakvolle noedelgerechten zijn perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment