Pel en halveer de ui en snijd de helften in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Snijd de kool in repen van 1½ cm. Schil de winterpeen en snijd in de breedte in stukken van 4 cm. Snijd in de lengte in plakken van een ½ cm en die plakken weer in dunne reepjes (julienne). Snijd de shiitake in plakken van een ½ cm en de bosui in stukken van 4 cm.
2
Meng de sake met de sojasaus, oestersaus, sesamolie en kristalsuiker.
3
Verhit een grote wok zonder olie of boter op hoog vuur. Roerbak de spekjes in 3 min. knapperig. Voeg de ui, kool, winterpeen, shiitake en bosui toe en roerbak nog 3 min. op hoog vuur. Voeg de noedels toe en roerbak 1 min. Schep de saus erdoor en roerbak nog 1 min.
4
Snijd de ingelegde gember in flinterdunne reepjes. Serveer de noedels met de gesneden gember.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.