• Home
  • Lifestyle
  • Gezond weekmenu: boekweitnoedels, auberginesoep en jambalaya
weekmenu
Lifestyle

Gezond weekmenu: boekweitnoedels, auberginesoep en jambalaya

Op zoek naar voedzame en verrassende recepten die helpen bij een gezonde leefstijl? In ons balans weekmenu vind je 7 bewuste maaltijden. Deze recepten bevatten maximaal 700 kcal en minimaal 150 gr groenten. Je boodschappen bestellen? In één klik voeg je alle ingrediënten van een recept toe aan je winkelmandje. Zo heb je in een paar klikken je weekmenu besteld.

Spruitjesstamppot Met Appel En Bacon

Spruitjesstamppot met appel en bacon

Deze spruitjesstamppot heeft een frisse, zoete twist door de toevoeging van appel. Daarnaast zorgt de knapperige bacon voor een lekkere bite. Dit heerlijke gerecht staat in 35 minuutjes op tafel en is een lekkere variatie op de traditionele spruitjesstamppot.

Shakshuka Met Chipolataworstjes

Shakshuka met chipolataworstjes

Het nadeel van koken? De vaat! Alle potten en pannen nemen namelijk al snel je aanrecht over. Een gerecht waarbij je vaat tot een minimum beperkt wordt is deze heerlijke shakshuka; een eenpansgerecht met eieren in een lichtpittige tomatensaus. Voor een hartige touch voegen wij ook nog wat chipolataworstjes toe.

Salade Met Heilbot En Sojabonen

Salade met heilbot en sojabonen

Deze frisse groene salade is een lust voor het oog. De rauwe vis marineren we in limoensap en die techniek wordt ceviche genoemd. Het zuur zorgt er voor dat vis er gaar uit ziet, maar de structuur is veel verfijnder dan die van gekookte of gebakken vis.

Rode curry met kipfilet en paprika

Rode curry met kipfilet en paprika

Een makkelijke curry met veel smaak en lekker knapperige groenten. Een heerlijk en makkelijk gerecht voor doordeweeks. Wij maken deze curry met notenrijst, maar witte rijst of basmatirijst passen ook perfect bij dit gerecht.

Jambalaya Met Chorizo En Notenrijst

Jambalaya met chorizo en notenrijst

Jambalaya is een heerlijk eenpansgerecht uit het zuiden van de Verenigde Staten. Door het in een pan te koken, krijg je een ware smaakexplosie.

Auberginesoep

Auberginesoep

Zijn je aubergines niet meer lekker om zo te eten? Maak er dan een soepje van! Een tikkeltje Oosters door het granaatappelsap en tahin. Wij serveren de soep in combinatie met een bruscetta.

Boekweitnoedels met tempeh, bimi en wortellinten

Boekweitnoedels zijn een stuk gezonder dan andere noedels, boekweit is officieel namelijk geen graan, maar een vruchtje of zaadje van een plant. Dat maakt deze noedels koolhydraatarm. De nootachtige smaak is heerlijk in combinatie met de zoete tempeh en de zure wortellinten. Het zelfgemaakte sausje maakt deze noedels helemaal af.

Meer weekmenu’s

Meer inspiratie? Bekijk een van onze andere weekmenu’s: snel & simpel, vegetarisch of een combi van vlees, vis en vega. Of bekijk al onze recepten.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Weekmenu

Gemaakt door Eatertainment

Delen via