
Met de feestdagen voor de deur hebben we een feestelijke weekmenu voor je klaarstaan! Vol inspiratie voor je kerstdiner. Heb je de feestdagen achter de rug? Dan hebben we heerlijke comfort food recepten voor je gemaakt. Denk aan een pulled eend burger en pasta ovenschotel. Dat wordt zeker genieten!
Maandag – Brioche met tonijntartaar
Nog op zoek naar een verrassend hapje voor het kerstdiner? Probeer deze krokante brioche met tonijntartaar met Aziatische smaakmakers! In 25 minuten staat dit heerlijke voorgerechtje al op tafel. Ideaal om mee te starten!
Dinsdag – Biet wellington met rode wijnsaus
Bij ons kerstdiner staat er deze biet wellington zeker op het menu. Een absolute blinkvanger dat barst van de verschillende smaken. Met een walnoten-champignonvulling, rode bietjes met geitenkaas en spinaziepannenkoek tik je alle smaakpapillen aan!
Woensdag – Gefrituurde rijstvel met tomatentartaar
Deze gefrituurde rijstvel met tomatentartaar toch een prachtig kunstwerk? Dit kleurrijke voorgerecht is een echte blikkenvanger. Het is een echte smaaksensatie. Zo is het fris, romig en hartig tegelijkertijd. Een vegetarisch recept waar iedereen van gaat smullen!
Donderdag – Champagne risotto met grote garnalen
Voor wie geen zin heeft om uren in de keuken te staan, wil deze champagne risotto proberen! De romige risotto brengen we op smaak met champagne en wat saffraan en maken we compleet met Argentijnse grote garnalen en een knapperig kaaskrokantje.
Vrijdag – Chocolade dennenappels
Tweede kerstdag geen plannen? Duik samen met de kids de keuken in en maak deze feestelijke chocolade dennenappels! Ontzettend leuk om te maken en ze zijn ook nog eens hartstikke lekker. Je maakt deze dennenappels namelijk van brownie en chocolade cornflakes!
Zaterdag – Pulled eend burger met ketjap-mayonaise
Heerlijk gegeten tijdens de feestdagen, maar heb je veel ingrediënten over? Tover het om tot een leftover maaltijd! Zo verwerken we in dit recept overgebleven eend, rode kool en briochebroodjes. Het resultaat? Goddelijke pulled eend burgers met ketjap-mayonaise.
Tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn het vaak gekke dagen waarbij je niet goed weet wat je moet eten. Wij hebben het antwoord: comfort food. Deze pasta ovenschotel met camembert en guanciale is romig, lekker en schuif je na 15 minuten de oven in. Perfect voor deze zondag!
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment