Een nieuw, smakelijk weekmenu staat voor je klaar! Vol met voedzame én kleurrijke recepten. Ga bijvoorbeeld aan de slag met de geroosterde aubergine met linzen, kies op vrijdag voor pizzabroodjes uit de airfryer als start van het weekend en geniet op zondag van heerlijke pittige kokos gochujang mosselen.
Geroosterde aubergine met linzen
Puur genieten? Dat doe je met deze geroosterde aubergine met linzen. De aubergines rooster je in de oven en vul je met een mengsel van linzen, tomatentapenade, ui en verschillende smaakmakers als komijn- en paprikapoeder. Een voedzame start van de nieuwe week!
Maïs-courgette chowder
Chowder is een dikke, hartige soep die vaak wordt gebonden door aardappel én romig wordt gemaakt door room. Deze maïs-courgette chowder is perfect comfort food, terwijl de soep helemaal niet veel calorieën bevat. Lekker met de zoete maïs, zachte courgette en kruidige cheddar.
Leftover pasta frittata
Houd je restjes gekookte pasta over? Verwerk het de volgende dag in deze leftover pasta frittata. De maaltijd staat al in een half uur op tafel én je kan er naast de gekookte pasta, ook overgebleven groenten in verwerken. Maar net wat jij lekker vindt!
Gegrilde makreel met ‘nduja en orzo
Wanneer je houdt van de Mediterraanse keuken, is dit heerlijke gerecht een schot in de roos: gegrilde makreel met ‘nduja en orzo. Snel bereid, vol van smaak én ideaal voor elke dag van de week!
Pizzabroodjes uit de airfryer
Een lekkerdere start van het weekend bestaat haast niet! Van deze pizzabroodjes uit de airfryer kan je al na 15 minuten genieten. De ciabatta’s snijd je doormidden en beleg je vervolgens met tomatensaus, Italiaanse kruiden, mozzarella, cherrytomaten en salami. Even in de airfryer en het genieten kan beginnen!
Steak frites met groene saus
Dit is dé luxe versie van een klassiek AVG’tje: verse frietjes gecombineerd met mals gebakken steak met groene saus én knapperige groene asperges. De steak frites met groene saus is een heerlijk gerecht voor in het weekend. Lekker om met het hele gezin van te genieten!
Nog zo’n knaller voor het weekend: pittige kokos gochujang mosselen. De mosselen geef je een verrassende twist door ze te serveren in een romige saus van kokosmelk en gochujang. Combineer met rode peper en crispy chili olie voor wat pit en voeg limoen toe als frisse tegenhanger.
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment