Abrikozen Yoghurtcake 0012 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Abrikozen-yoghurt plaatcake

Een luchtige plaatcake met heerlijke, zoete abrikozen. Wij zijn er dol op! De combinatie van frisse yoghurt en verse abrikozen maken de cake licht én zoet tegelijkertijd. Het eindresultaat is verrukkelijk. Wanneer ga jij aan de slag met deze lekkernij?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept abrikozen-yoghurt plaatcake

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren. Klop de eiwitten luchtig met behulp van een handmixer of keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de helft van de kristalsuiker toe.
2
Klop in een aparte kom de eidooiers los met de rest van de kristalsuiker en vanillesuiker. Voeg de zonnebloemolie en yoghurt toe en roer goed door. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg toe. Spatel dit door tot een glad beslag, spatel vervolgens de eiwitten er zachtjes door.
3
Bekleed een bakblik of ovenschotel van ongeveer 20x30 cm met bakpapier. Verdeel het beslag in het bakblik. Verdeel de abrikozenjam over het beslag en maak met de achterkant van een lepel swirls in het beslag.
4
Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg de abrikozen met de snijkant naar boven op het beslag. Bak de cake 30 min. in de oven.
5
Laat de cake afkoelen in de vorm. Gebruik een zeefje om de poedersuiker over de cake te strooien. Snijd in stukken en serveer.

Tip: gebruik je een traditioneel cakeblik in plaats van een ovenschaal? Verwarm dan de oven voor op 160°C en bak de abrikozen-yoghurt plaatcake 60 minuten.

Tip: wanneer er geen verse abrikozen verkrijgbaar zijn, kun je deze gemakkelijk vervangen door abrikozen uit blik. Gebruik dan ¾ van de kristalsuiker, omdat deze abrikozen al wat zoeter zijn door de siroop waarin ze verkocht worden. 

Lekkere luchtige cake recepten

Op zijn tijd is het erg leuk om de keuken in te duiken en lekker te gaan bakken. Ga daarom aan de slag met het bakken van een verrukkelijke cake. We hebben genoeg overheerlijke cake recepten voor je klaarstaan!

Ben je nu helemaal dol op cake, maar vind je het vaak te zwaar vallen? Probeer dan eens deze luchtige abrikozen-yoghurt plaatcake. De yoghurt zorgt er namelijk voor dat de cake wat luchtiger wordt. Een ander geheim van een luchtige cake kan zitten in het gebruik van ingrediënten, zoals karnemelk en bakpoeder. Ook helpt het om de boter en eieren zorgvuldig te kloppen. Probeer bijvoorbeeld deze appelcake met gember en yoghurt. De toevoegingen van gember, yoghurt en citroen geven een bijzondere twist aan de appelcake. Ook wordt het lekker luchtig en smeuïg door deze drie ingrediënten! Ook het proberen waard: deze kaneelcake met sinaasappelfrosting.

Wil je liever direct je portie groenten van de dag binnenkrijgen? Ga dan voor de yoghurt-courgette cake. Doordat er in de cake yoghurt en citroen wordt gebruikt, is de cake lekker fris. De courgette zorgt voor een zachte en sappige textuur, die goed samengaat met een lichtzure smaak van citroen. De cake bereid je in slecht 25 minuten, waarna de oven het werk van je overneemt. Na 45 minuten kan je hem aansnijden en geniet je van deze heerlijke lekkernij. Kies jouw favoriete recept van deze luchtige cakes en duik de keuken in!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via