Print opties

Sluiten

Abrikozen-yoghurt plaatcake

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren. Klop de eiwitten luchtig met behulp van een handmixer of keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de helft van de kristalsuiker toe.
2
Klop in een aparte kom de eidooiers los met de rest van de kristalsuiker en vanillesuiker. Voeg de zonnebloemolie en yoghurt toe en roer goed door. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg toe. Spatel dit door tot een glad beslag, spatel vervolgens de eiwitten er zachtjes door.
3
Bekleed een bakblik of ovenschotel van ongeveer 20x30 cm met bakpapier. Verdeel het beslag in het bakblik. Verdeel de abrikozenjam over het beslag en maak met de achterkant van een lepel swirls in het beslag.
4
Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg de abrikozen met de snijkant naar boven op het beslag. Bak de cake 30 min. in de oven.
5
Laat de cake afkoelen in de vorm. Gebruik een zeefje om de poedersuiker over de cake te strooien. Snijd in stukken en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.