Kaneel Molen Kaneelcake Met Sinaasappelfrosting (2)
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Kaneelcake met sinaasappelfrosting

Een heerlijke en luchtige cake die erg makkelijk te bereiden is. De smaak van de kaneel en de sinaasappel in de frosting zorgen voor een heerlijke winterse cake. Een perfect dessert om een lekker diner mee af te sluiten, samen met een kop koffie of thee.

Mijn menu planner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten

Recept kaneelcake met sinaasappelfrosting

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2
Mix de boter, basterdsuiker en het zout in een mengkom goed door elkaar met een mixer. Voeg de eieren, tijdens het mixen, één voor één toe. Voeg, wanneer het beslag glad is, de bloem, bakpoeder en 4/5 van de kaneel toe. Meng tot een glad beslag.
3
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak de cake 60 min. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
4
Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel en de limoen. Meng de roomkaas met poedersuiker, het sap van ½ sinaasappel, ¾ van de sinaasappelrasp en de limoenrasp. Verdeel de frosting over de bovenkant van de cake en garneer met de overige sinaasappelrasp en kaneel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via