Pittige ambasaus met limoen
Niveau
Beginner
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Pittige ambasaus met limoen

Ambasaus is een pittige saus gemaakt van ingelegde mango met een verscheidenheid aan kruiden. Je maakt hem gemakkelijk zelf en zorgt voor een beetje extra pit aan tafel. Heerlijk bij diverse gourmetgerechtjes.

Serveer dit gerecht samen met de andere gerechtjes van onze gezellige gourmettafel voor een compleet diner.

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept pittige ambasaus met limoen

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Pel en pers de knoflook, schil en snijd de mango in blokjes en snijd de rode peper fijn.
2
Verhit de olijfolie in een pan, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut op middel laag vuur, laat niet bruin worden. Voeg de mango, rode peper, alle kruiden, water, zout en sap van een halve limoen toe en fruit voor 30 minuten totdat de mango zacht is geworden.
3
Pureer met een staafmixer tot een egale saus. Voeg eventueel meer zout toe naar smaak.
4
Snijd resterende limoen in partjes en garneer de saus met limoen en eventueel nog wat gesneden rode peper. Serveer met andere gerechtjes van de gourmettafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?