Pilav is een gerecht uit het Midden-Oosten en is oorspronkelijk afkomstig uit Turkije. De rijst wordt in dit gerecht kort aangebakken in olie en vervolgens gesmoord in water of bouillon. In dit recept gebruiken we een mix van orzo en rijst en koken we het in water. De vegetarische pilav maken we met een combinatie van Ras el Hanout kruiden en pompoen. Een perfecte combinatie! Het zorgt voor een warme, rijke smaak. Ben je er al van overtuigd dat dit recept ontzéttend lekker is?
Pilav is een rijstgerecht dat populair is in verschillende keukens over de hele wereld, waaronder de Midden-Oosterse, Indiase, Perzische en Turkse keuken. Het gerecht heeft zijn oorsprong in Centraal-Azië, waar het al duizenden jaren wordt gegeten.
Het basisrecept voor pilav bestaat uit rijst die wordt gekookt in bouillon of water en vervolgens op smaak wordt gebracht met kruiden, specerijen en soms groenten of vlees. In de Midden-Oosterse keuken wordt vaak saffraan gebruikt om de rijst een gele kleur en een subtiele smaak te geven. In de Turkse keuken wordt pilav vaak geserveerd als bijgerecht bij vlees- of groentegerechten, terwijl het in de Perzische keuken soms als hoofdgerecht wordt gegeten.
Pilav kan worden aangepast aan verschillende smaken en voorkeuren en kan zowel eenvoudig als complex zijn. Het is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat gemakkelijk kan worden bereid en perfect is voor een feestelijke gelegenheid of een doordeweekse maaltijd.
Wil je meer pilav recepten proberen? Maak bijvoorbeeld eens kip pilav. Een Nederlandse versie met een knipoog naar het oorspronkelijke recept voor pilav. Een recept met paprika, bleekselderij, perziken en natuurlijk kip. Makkelijk om te maken en superlekker! Of ga voor baharat pilav met roodbaarsfilet. Een eenpansgerecht waar je maar 25 minuten voor nodig hebt! Lekker in combinatie met rozijnen en bloemkool.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment