krokant gebakken halloumi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Krokant gebakken halloumi met kikkererwten

Halloumi is een Cypriotische grillkaas gemaakt op basis van koe-, geit- en schapenmelk. Maar het zoutige karakter en gummy-achtige structuur is vooral kenmerkend voor deze kaas. Halloumi is ontzettend lekker wanneer je hem even bakt. Hierdoor krijgt hij een heerlijk krokant laagje zoals ook in dit gerecht.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept krokant gebakken halloumi met kikkererwten

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Pel de knoflook en ui, snipper deze fijn. Halveer de cherrytomaten en de prei. Was de prei goed en snijd deze vervolgens in halve ringen van 1cm dik.
2
Snijd de halloumi in blokjes van 2 cm en verwarm een pan met de olijfolie. Bak de halloumi in 5 min. krokant aan alle kanten. Haal de halloumi blokjes zodra deze goudbruin zijn uit de pan. Bak in dezelfde pan vervolgens de knoflook, ui en prei aan voor 2 min. totdat de prei begint te kleuren.
3
Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze bij de prei en knoflook. Voeg na 4 min. de cherrytomaatjes en verse spinazie toe. Wok dit nog voor 3 min. op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Meng als laatste de halloumi door het gerecht en zet het vuur uit.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via