Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Pel en snipper de ui.
2
Spoel de kikkererwten in een zeef af en dep ze voorzichtig droog. Verwijder de losse velletjes niet want deze bakken juist extra krokant.
3
Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de kikkererwten in 8 tot 10 min. bruin en krokant. Verwarm ondertussen de melk. Schep het paprikapoeder door de kikkererwten en breng goed op smaak met zout.
4
Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk tot een smeuïge puree. Schep er in porties de andijvie en de gesnipperde ui door. Breng op smaak met peper.
5
Verdeel de andijviestamppot over 4 borden en verdeel er de krokant gebakken kikkererwten over.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.