Print opties

Sluiten

Appeltaart met amandelspijs en noten

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 35min

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
1
Voeg 500 gr bakmeel, 230 gr suiker, zout, 250 gr roomboter en 2 eieren toe aan een kom en kneed met de handen tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Vet een taartvorm (Ø25 cm) in met de overige roomboter. Haal het deeg uit de koelkast, bestuif het aanrecht met 1 el meel en rol 2/3 van het deeg uit voor de bodem. Leg dit in de taartvorm en bekleed de bodem en de randen met het deeg.
3
Meng 1 ei met de amandelspijs tot een gladde massa in een keukenmachine en verdeel over de bodem van de taart.
4
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de appels, snijd het klokhuis eruit en snijd in kleine blokjes. Hak de noten fijn. Meng de appelblokjes en noten met de overige suiker, speculaaskruiden en het overige bakmeel. Verdeel het appel-notenmengsel over de amandelspijs in de taartvorm.
5
Rol het overige deeg uit en snijd in lange stroken. Leg de stroken in een ruitjespatroon op de taart. Klop het overige ei los en bestrijk hier het deeg mee. Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.