Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de quichevorm in met boter.
2
Leg het bladerdeeg in de quichevorm. Druk de bodem en randen goed aan en snijd het deeg dat buiten de rand valt weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bekleed met een stuk bakpapier en vul de bodem met droge ongekookte bonen of ongekookte rijst.
3
Zet de bodem in de oven en bak in 8 min. lichtbruin. Haal de bonen of rijst uit de quiche en bak nog eens 5 min. Haal uit de oven en maak de vulling.
4
Snijd de onderkant van de asperges af. Kook de asperges 2-3 min. in gezouten water. Haal ze uit de pan en laat uitlekken.
5
Rasp de schil van de citroen. Meng in een kom de eieren, crème fraîche, slagroom, citroenrasp en geraspte Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout.
6
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichte bruine plekjes krijgen, schud ze vervolgens direct uit de pan op een bord.
7
Pel de sjalotten en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de sjalotten 3-4 min. tot ze goudbruin zijn. Haal de artisjokken uit de pot, laat ze uitlekken en snijd in kleinere stukjes.
8
Schenk de ei-vulling op de quichebodem. Leg de asperges, artisjokken en sjalotten erin en plaats voor 25 min. in de oven. De quiche is klaar wanneer de eieren gestold zijn en de bodem goudbruin gebakken is.
9
Garneer de quiche met de geroosterde pijnboompitten, veldsla en een scheutje olijfolie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.