Kip katsu is een populair Japans gerecht dat bestaat uit krokante kip en het wordt vaak geserveerd met rijst en een zoete, hartige saus. Kip katsu is al jaren erg populair en is nu een veelvoorkomende en geliefde maaltijd in Japan en nu ook buiten Japan, waar het in verschillende Aziatische en internationale restaurants terug te vinden is.
Kip katsu is een Japans gerecht dat bestaat uit een gepaneerde en gefrituurde kipfilet. Het woord katsu is afgeleid van het Engelse cutlet, wat verwijst naar vlees dat gepaneerd en gefrituurd is. In het geval van kip katsu wordt meestal een dunne plak kipfilet gepaneerd in broodkruimels en vervolgens gefrituurd tot het knapperig en goudbruin is. Het gerecht wordt vaak geserveerd met een dikke en hartige saus, genaamd katsu saus, die lijkt op tonkatsu-saus en een beetje zoet en pittig is. Vaak wordt kip katsu geserveerd met rijst en gestoomde groenten, maar het is ook erg lekker om er deze kip katsu burger mee te maken. Het is een populair gerecht in zowel Japan als andere delen van de wereld.
Er zijn ontzettend veel populaire gerechten uit de Japanse keuken. Waarschijnlijk ben je al bekend met een aantal van deze gerechten. Denk aan sushi, rauwe vis en andere zeevruchten geserveerd op een bedje van gekleefde rijst en norivellen. Er zijn verschillende soorten sushi, waaronder nigiri (vis bovenop rijst), sashimi (plakjes rauwe vis) en maki (rolletjes met rijst, vis en groenten). Een ander bekend Japans gerecht is tempura: gefrituurde vis, zeevruchten, groenten of vlees, bedekt met een licht beslag. Het resultaat is knapperig hapje. Ook lekker: gyoza, oftewel Japanse dumplings. Deze zijn meestal gevuld met een mix van gehakt vlees en groenten, vis of geheel vegetarisch, die worden gebakken of gestoomd. Ontdek alle Japanse gerechten op Eatertainment!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment