Kip katsu met sperziebonen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Bevat vis

Kip katsu met sperziebonen

Kip katsu is een populair Japans gerecht dat bestaat uit krokante kip en het wordt vaak geserveerd met rijst en een zoete, hartige saus. Kip katsu is al jaren erg populair en is nu een veelvoorkomende en geliefde maaltijd in Japan en nu ook buiten Japan, waar het in verschillende Aziatische en internationale restaurants terug te vinden is.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kip katsu met sperziebonen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Breng twee pannen met water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook in een pan de sperziebonen in 8 min. gaar. Kook in de andere pan de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel en snipper de ui. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg de kokosmelk, sambal, kerriepoeder en peper en zout toe en breng aan de kook.
3
Maak een papje door de maïzena en het water te mengen en voeg samen met de sperziebonen toe aan de ui. Mix alles door elkaar en laat zachtjes doorkoken.
4
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de krokante kipburgers aan beide kanten goudbruin.
5
Snijd de kipburgers in gelijke repen. Serveer de rijst met de sperziebonen, krokante kipburger en garneer de sperziebonen met de kokosrasp.

Wat is kip katsu?

Kip katsu is een Japans gerecht dat bestaat uit een gepaneerde en gefrituurde kipfilet. Het woord katsu is afgeleid van het Engelse cutlet, wat verwijst naar vlees dat gepaneerd en gefrituurd is. In het geval van kip katsu wordt meestal een dunne plak kipfilet gepaneerd in broodkruimels en vervolgens gefrituurd tot het knapperig en goudbruin is. Het gerecht wordt vaak geserveerd met een dikke en hartige saus, genaamd katsu saus, die lijkt op tonkatsu-saus en een beetje zoet en pittig is. Vaak wordt kip katsu geserveerd met rijst en gestoomde groenten, maar het is ook erg lekker om er deze kip katsu burger mee te maken. Het is een populair gerecht in zowel Japan als andere delen van de wereld.

Meer populaire gerechten uit de Japanse keuken

Er zijn ontzettend veel populaire gerechten uit de Japanse keuken. Waarschijnlijk ben je al bekend met een aantal van deze gerechten. Denk aan sushi, rauwe vis en andere zeevruchten geserveerd op een bedje van gekleefde rijst en norivellen. Er zijn verschillende soorten sushi, waaronder nigiri (vis bovenop rijst), sashimi (plakjes rauwe vis) en maki (rolletjes met rijst, vis en groenten). Een ander bekend Japans gerecht is tempura: gefrituurde vis, zeevruchten, groenten of vlees, bedekt met een licht beslag. Het resultaat is knapperig hapje. Ook lekker: gyoza, oftewel Japanse dumplings. Deze zijn meestal gevuld met een mix van gehakt vlees en groenten, vis of geheel vegetarisch, die worden gebakken of gestoomd. Ontdek alle Japanse gerechten op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via